Haber Detayı
07 Haziran 2017 - Çarşamba 12:23 Bu haber 5287 kez okundu
 
Beyşehir’de 3 Yılda Önemli Altyapı Hamlesi
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesi, son 3 yılda yürütülen çalışmalarla önemli ölçüde altyapı hizmetine kavuştu.
Güncel Haberi
Beyşehir’de 3 Yılda Önemli Altyapı Hamlesi

Beyşehir ilçe merkezi ve bağlı dış mahallelerinde Beyşehir Belediyesi’nin de verdiği destekle Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından pekçok noktada birçok altyapı hizmeti üretildi. Bu kapsamda, KOSKİ 7.Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın yürürlüğe girdiği tarihten bu yana 2014 yılında 253, 2015’te 16 bin 500, 2016’da 23.344, 2017’nin ilk 5 aylık döneminde ise 2 bin 240 olmak üzere toplamda 42 bin 537 metrelik kanalizasyon şebeke hattı döşendi.

Söz konusu süreçte Beyşehir merkezde Dalyan ve Atatürk mahallelerinde 2 bin 438 metre uzunluğunda altyapı çalışması gerçekleştirilirken, Hacı armağan, Hacı Akif ve Dalyan mahalleri Recep Bilginer Caddesi, Lütfullah Sokak, Özdilek ve Atatürk Caddelerinde drenaj ıslahı faaliyetleri çerçevesinde 987 metre uzunluğunda altyapı faaliyeti yürütüldü.

Bu çalışmaların tamamlanmasıyla yağışlı hava koşullarında çarşı merkezinde yaşanan su taşkınlarının önüne geçildi. Aynı dönemde, Yeni Mahalle Erenler Caddesi’nde 950 metre uzunluğunda yeni kanalizasyon şebeke hattı döşenirken, aynı süreçte Hacı armağan Mahallesi Antalya Caddesi ile Hamidiye Mahallesi sanayi  bölgesinde 625 metrelik yeni kanalizasyon hat döşenmesi yapılırken; ilçe merkezindeki bu çalışmalara bazı dış mahalleler de dahil edildi. Bu çerçevede, Bayındır, Esence, Kurucuova mahallelerinde değişik uzunluklarda altyapı çalışmaları yürütüldü. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, altyapı olmadan üs yapının olamayacağının bilincinde olarak altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, göreve geldikleri günden itibaren ilçe merkezi ve dış mahallelerde altyapıya yönelik ihtiyaç ve eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Beyşehir Belediyesi ekiplerinin de destek verdiği bu çalışmalarda  ilçeye en önemli katkının Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geldiğini belirten Özaltun, Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın yürürlüğe girdiği tarihten bu yana KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesindeki 7.Şube Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki sorumluluk alanında  pek çok noktada altyapı eksiklikleri ve ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalar yürütüldüğünü hatırlattı. Özaltun, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek başta olmak üzere KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu ve 7.Bölge Müdürü Ali Özdemir ve bağlı ekiplerine altyapı hizmetlerinde Beyşehir’e verdiği destek ve katkılardan ötürü teşekkür etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, 3, Yılda, Önemli, Altyapı, Hamlesi, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı