Haber Detayı
21 Mart 2021 - Pazar 17:26 Bu haber 6415 kez okundu
 
İyi Partili Yokuş’tan SÜ’ye isim tepkisi
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya Selçuk Üniversitesi Senatosu’nun 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve ilk YÖK Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı isimlerini üniversiteden silme kararına tepki gösterdi. Yokuş, “Bu karar ne Selçuk Üniversitesi yönetimine ne de Konya’mıza yakışmamıştır” dedi.
Siyaset Haberi
İyi Partili Yokuş’tan SÜ’ye isim tepkisi

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya Selçuk Üniversitesi Senatosu’nun 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve ilk YÖK Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı isimlerini üniversiteden silme kararına tepki gösterdi.  Yokuş, “Bu karar ne Selçuk Üniversitesi yönetimine ne de Konya’mıza yakışmamıştır” dedi.

Konya-Selçuk Üniversitesi Senatosu, üniversitenin kuruluşunda ve gelişmesinde büyük katkıları olan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve YÖK’ün ilk başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın adını taşıyan anaokulu ve kültür merkezinin isimlerini değiştirme kararı aldı.

“VEFASIZLIK”

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Selçuk Üniversitesi Senatosu’nun hem Süleyman Demirel Demirel hem de Prof. İhsan Doğramacı’nın isimlerinin üniversiteden kaldırmasına tepki gösterdi. Senatonun aldığı kararı ‘vefasızlık’ olarak niteleyen Yokuş, “Bu karar ne Selçuk Üniversitesi yönetimine ve ne de Konya’mıza yakışmamıştır” dedi.

“BU AYRIMCI GİRİŞİM BİR İLİM YUVASINA YAKIŞMADI”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’a bu karardan dönülmesi çağrısında bulunan Yokuş, şunları söyledi:

“Selçuk Üniversitemiz de Sultan Alparslan ve Nasreddin Hocamızın isimleri de yaşasın ve yaşatılsın istiyorsanız bunun yolu asla böyle olmamalıydı. Her biri Rahmeti Rahmana kavuşmuş olan Türk milletine yaşadıkları dönemlerde büyük hizmetleri olan ecdadımız arasında böyle bir ayrımcı girişim ilim yuvasına da yakışmamıştır. Sayın Rektör, Konya’nın bir evladı olarak bilmenizi isterim ki; sorumluluğunu taşıdığınız Üniversitenizde alınan bu yanlış ve yaralayıcı kararı en kısa sürede düzelterek yanlıştan dönmenizi Konya halkı adına talep ediyorum. Selçuk Üniversitesi Rektörü olarak atanmanız size Selçuk Üniversitesi’nin olumsuz bir tartışmanın içine atma hakkını vermez. Hele hele yaşadıkları dönemlerde Türk milletine hizmet vermiş ecdadımız arasında tercih hakkı da vermez. Bir ilim insanı olarak haddinizi bilmelisiniz. Aldığınız bu yanlış karar Konya’nın ve Konyalının da itibarına helal getirecektir. Bu durumu Konya’nın seçilmiş bir Milletvekili olarak sineye çekmem mümkün değildir.”

“BU YANLIŞ DÜZELTİLENE KADAR PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM”

Konunun takipçisi olacağını ifade eden Yokuş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizim için hangi dönemde olursa olsun Türk tarihine ve yüce Türk milletinin hizmetinde bulunmuş devlet adamları ve ilim insanları başımızın tacıdır. Biri diğerine tercih edilemez. Bu nedenle aldığınız yanlış karardan en kısa süre de dönmenizi temenni ederim. Aksi bir durum yani yanlışta ısrar ne size ne Üniversitemize artı bir katkı sağlamaz, tam tersi itibar kaybına vesile olur. Bunu en iyi şekilde idrak edecek durumda olduğunuz kanaatindeyim. Atanmış bir Rektörün keyfe keder uygulamalarının bedelini Konya halkına ödetmesine izin veremeyiz. Bir kez daha ifade ediyorum ki yanlış kararlardan dönülmeli ve merhum Süleyman Demirel ve Prof. Dr. İhsan Doğramacı beye itibar sağlanmalıdır. Biliniz ki bu yanlış düzeltilene kadar peşini bırakmayacağım. Kamuoyuna saygıyla duyururum”

NE OLMUŞTU ?

Selçuk Üniveristesi Senatasu Süleyman Demirel Kültür Merkezi  isminin “Sultan Alparslan Kültür Merkezi”, Sağlık Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu adının ise “Nasrettin Hoca Anaokulu” olarak değiştirilmesine oy çokluyla karar vermişti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: İyi, Partili, Yokuş’tan, SÜ’ye, isim, tepkisi,
Yorumlar
Haber Yazılımı