Haber Detayı
24 Mart 2018 - Cumartesi 08:41 Bu haber 6626 kez okundu
 
Kaliteyi Markaya Dönüştürmeliyiz
KONSİAD Konya Şube Başkan Yardımcısı Ali İhsan Gülbeyaz; Konya Sanayisi, tarım hayvancılık ve Konya 16. Tarım Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Ekonomi Haberi
Kaliteyi Markaya Dönüştürmeliyiz

Konya’nın geniş coğrafi yapısı ve gelişmiş sanayisiyle tarım ve hayvancılığın kalbi olduğunu söyleyen KONSİAD Konya Şube Başkan Yardımcısı Ali İhsan Gülbeyaz, Konya sanayisinin son yıllardaki hızlı değişim ve gelişimiyle dünya devleriyle boy ölçüşmeye başladığını söyledi.

        Dünya’daki tarım makinelerindeki dev firmaların bir çoğuna yedek parça üretiminin Konya’dan yapıldığını belirten Gülbeyaz, Konya bu üretimini markaya dönüştürdüğü zaman, Konya’nın dünyada söz sahibi olacağını ifade etti.

        Başkan Yardımcısı Gülbeyaz; “Konya tarım ve hayvancılığın kalbi. Bununla birlikte Konya Sanayisi Tarım Makinelerinde dünya devleriyle boy ölçüşüyor. Avrupa’nın birinci Dünyanın üçüncü büyük tarım fuarı olan ‘Konya 16. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknoloji Fuarı’ tam anlamıyla göğsümüzü kabarttı. Gerek yurt içi, gerekse yurt dışından büyük ilgi gören fuarımızda sanayimizin geldiği noktayı bir kez daha görmüş olduk. Özellikle yabancı firmaların Konyalı sanayicilerimize ilgisi bizleri fazlasıyla sevindirdi. Firmalarımızın tamamına yakını yurt dışıyla bağlantılı çalışıyor. Konya ihracatta Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarken, bu başarının kahramanlarını böylesi önemli fuarlarda görmek memnuniyet verici. Yakın bir zamanda Konya Sanayisi bütün sektörleriyle Türkiye’nin ve Dünya’nın en önemli merkezlerden birisi haline gelecektir. Bizi burada tek eksiğimiz ürettiğimizi marka haline getirememek. Sektördeki dev firmaların yedek parça üretimi Konya’da yapılıyor. Onlarda biliyor ki Konya Sanayisi gelişmiş teknoloji ve kaliteye sahip. Ama inşallah yakın zamanda Konya’dan dev markalar çıkacaktır. Buna inancımız tam.

        Tarım ve Tarımsal kalkınmaya devletin büyük önem verdiğini, bu konuda KONSİAD olarak da üzerlerine düşeni yapmanın gayreti içinde olduklarını dile getiren Başkan Yardımcısı Gülbeyaz” hükümet  bitkisel ürün ve hayvancılık desteklemeleri için Konya’ya 2017 yılında 615 milyon lira destek vermiş. 2002-2017 yılları arasına baktığımızda bu rakam yaklaşık 8 milyar lira.   Bu gerçekten çok büyük bir rakam. Bunun yanında Orman ve Su işleri Bakanlığı’nın sulama  ile ilgili yatırımları anlamında Konya çok şanslı. Bizzat Bakanımız Bu alanda en büyük yatırımın Konya’ya yapıldığını söyledi. Konya tarım ve hayvancılığın merkezi, sanayimizde buna bağımlı olarak gelişiyor ve büyüyor. Bizlerde Kırsal kalkınma anlamında yaptığımız yatırımlarla kırsal da tarım ve hayvancılığın gelişimi için çaba sarf ediyoruz. Devlet ve özel sektör birlikte el ele inşallah Konya’mız ve Türkiye’mizi güzel yarınlara hazırlayacağız” diye konuştu.

        Bütün İslam Aleminin üç aylarını de tebrik eden Seyit Ali İhsan Gülbeyaz “dün Afrin’de yüreğimizi yakan şehit haberleri aldık. Başta Doğanhisarlı hemşerimiz Şükrü Çakar olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Kaliteyi, Markaya, Dönüştürmeliyiz,
Yorumlar
Haber Yazılımı