Haber Detayı
24 Mart 2018 - Cumartesi 08:44 Bu haber 6265 kez okundu
 
Çay ve Kahveler Özel Çocuklardan
BEYŞEHİR - Beyşehir’de yaşayan down sendromlular, Beyşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerinde üç saat süreyle müşterilere çay ve kahve servisi yaptı.
Eğitim-Kültür Haberi
Çay ve Kahveler Özel Çocuklardan

BEYŞEHİR - Beyşehir’de bir rehabilitasyon merkezinde öğrenim gören down sendromlu çocuklar, 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü kapsamında, Beyşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerinden Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde müşterilere üç saat boyunca çay, kahve ve talep gelen içeceklerin servisini yaptı. Çocuklar, mesaileri sırasında usta garsonları aratmadı.

       Bir İnci Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ayşe Çetin, yaptığı açıklamada, “Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla artı 1 farkla biz de bu çocuklarımızın farkındayız ve onların  da birçok şeyi başarabileceklerini biliyoruz. Velilerimizle, öğrencilerimizle pek çok alanda aslında varlar. Beyşehir olarak bunun farkındalık düzeyini artırmak üzere buradayız” dedi.

      Beyşehir Belediyesi’ne de düzenledikleri etkinlikte kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür eden Çetin, şunları kaydetti: “Son derece mutlu olduk. Burada olmaktan öğrencilerimiz de son derece mutlular.  Öğrencilerimiz burada çay servislerini yaptılar.  Hesap ödemede, müşterilerimize yardımcı oldular. Masaların düzeni ile ilgili  olarak da yardımcı oldular. Down gurubu, çalışma olarak keyifli bir gurup. Dolayısıyla iş gösterildiğinde ve öğretildiğinde pek çok şeyi tek başlarına da başarabilirler. Biz burada aslında bunu göstermek istedik. Ben buradan Beyşehir’deki tüm esnaflarımıza bir şey söylemek istiyorum. Aslında Büyükşehirlerimizin çoğunda var. Down kafeler çocuklarımızın çalışabildiği kafeler  neden Beyşehir’imizde de böyle bir kafemiz olmasın. Belki onun ilk adımları olabilir. Bunları da yapabildiklerini göstermiş olduk diye düşünüyorum”

        Bu arada, down sendromlu çocuklar bugün burada olmakta öğrencilerimizde son derece mutlular  Öğrencilerimiz burada çay servislerini yaptılar  Hesap ödemede Müşterilerimize yardımcı oldular masaların düzeni ile ilgili yardımcı oldular down gurubu çalışma olarak keyifli bir gurup dolayısı ile iş gösterildiğinde ve öğretildiğinde pek çok şeyi tek başlarına da başarabilirler biz burada aslında bunu göstermek istedik Ben buradan Beyşehir deki tüm esnaflara bir şey söylemek istiyorum aslında Büyükşehirlerimizin çoğunda var aslında  Down kafeler çocuklarımızın çalışabildiği kafeler  neden Beyşehirimizde böyle bir kafemiz olmasın belki onun ilk adımları olabilir bunlarda yapabildiklerini göstermiş olduk diye düşünüyorum

        Etkinlikte, down sendromlu çocuklar kendilerini mesailerinde görmeye gelen Emniyet Teşkilatı mensuplarıyla da biraraya geldi. Polis şapkası giyen çocuklar, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kılıç ve polis amirleriyle bir süre sohbet etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Çay, ve, Kahveler, Özel, Çocuklardan,
Yorumlar
Haber Yazılımı