Haber Detayı
02 Şubat 2018 - Cuma 09:19 Bu haber 37950 kez okundu
 
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Beyşehir'de
BEYŞEHİR - Konya’ya gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Beyşehir ilçesinde bir dizi temas ve incelemelerde bulundu.
Güncel Haberi
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Beyşehir'de

BEYŞEHİR - Elvan’ın Beyşehir’deki ilk ziyaret durağı Beyşehir İlçe Belediyesi oldu. Beyşehir Belediyesi Hizmet binası önünde Beyşehir Belediyesi mehter takımının gösterileri eşliğinde karşılanan Bakan Elvan, daha sonra Beyşehir Belediye Başkanlığı makamını ziyaret etti.

        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ı Beyşehir’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve iktidarın da verdiği destekle her alanda birçok yatırımı ilçede hayata geçirdiklerini anlattı.

“GEMBOS YOLUNUN TAMAMLANMASI, BEYŞEHİR’İ CANLANDIRACAKTIR”

      Elvan, burada yaptığı açıklamada, Beyşehir’in hayata geçirilen ulaştırma yatırımlarıyla önümüzdeki yıllarda çok daha önemli ve stratejik bir konuma geleceğini söyledi. Beyşehir’in, Akdeniz’le olan bağlantısının tamamlanması sonrasında çok daha canlı ve dinamik olarak sahilden de turist alan muhteşem bir ilçe konumuna geleceğini vurgulayan Elvan, “Biliyorsunuz, Demirkapı Tüneli’ndeki çalışmalar devam ediyor. İlk tünel bitti, ikincisinde çalışmalar devam ediyor. Dolayısıyla bu Gembos yolu gerçekten Beyşehir’imizi canlandıracaktır, özellikle ekonomik açıdan Beyşehir’in yaşam kalitesinin ve refah düzeyinin artırılması açısından çok ciddi katkılar sağlayacaktır. İnşallah en kısa sürede bu çalışmalar tamamlanır” dedi.

       Yürütülen bu yatırımların çok büyük ölçekli projeler olduğunu ve biraz zaman gerektirdiğini o yüzden sabırlı olunması gerektiğinin de altını çizen Elvan, şöyle devam etti: “Ama bu projeler, bu güzergahlar, geçmişte hayal dahi edemeyeceğimiz projelerdi. Düşünün  şu anda Konya’nın bir taraftan  Manavgat’a olan bağlantısı,  ki buradan Alacabel  tünelini yapıyoruz, büyük bir tünel,  uzunca bir tünel…  Diğer taraftan Gembos’la yine Antalya’ya bir bağlantı sağlıyoruz.  Yine Konya Hadim Taşkent üzerinden  yine Alanya  Mahmutlar’a başka bir bağlantı  çalışmamız devam ediyor.  Ki orada bin metrenin üzerinde  bir uzunluğu olan bir viyadükle  geçiyoruz, önemli çok projeler.  Konya ilini, Konya’nın ilçelerini  çok daha canlı tutacak, Konya’yı  sadece Türkiye ölçekli değil, dünyada önemli bir  cazibe merkezi konumuna getirecek olan projeler…  Evet Konya merkez   önemli sayıda turist alıyor ama işte bu yolların tamamlanmasıyla birlikte  özelikle ilçelerimize yönelik de ciddi bir turist akımı sözkonusu olacak. Bunun dışında tabi bölünmüş yolunuz hayırlı uğurlu olsun, geçmiş dönemde bakanlık yaptığım dönemden biliyorum, son dönemde hassasiyetle  üzerinde durduk,  gerçekten Konya Beyşehir yolunun bölünmüş hale getirilmesi önemli bir kazanç diye düşünüyorum.”

“BEYŞEHİR’DE SİLAH SANAYİSİNİN GELİŞMESİ İÇİN DAHA SOMUT ADIMLARIMIZ OLACAK”

     Bakan Elvan, açıklamasında, Beyşehir gezisinin bir sebebinin de Beyşehir’deki av tüfeği sektörüne ait firmaları yerinde ziyaret etmek olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: “Tabi Beyşehir’imizin bir başka önemli özelliği var, Türkiye’nin ender  ilçe merkezlerinden birisi olan, özelikle silah sanayisi ile Üzümlü ve Huğlu yörelerimiz, beldelerimiz çok önem taşıyor. Bugün özelikle silah sanayi ile uğraşan firmalarımızı ziyaret etmek istedik. Bildiğim kadarıyla bu tesislerin de bazı eksikleri, ihtiyaçları var,  bunları yerinde göreceğiz.  Eksikleri ihtiyaçları nedir  bunlara bakacağız ama gerçekten  av tüfeğiyle başlayan, bunu zaman içerisinde geliştiren,  şu anki bizim mili piyade tüfeğimiz olan MPT-76’nın alt ve üst gövdelerini üreten Beyşehir ilçemiz; bununla gurur duymalısınız bence. Savunma sanayi müsteşarımızla da görüştüm, inşallah burada  silah sanayiinin  gelişmesi yönünde  daha somut adımlarımız olacak,  tesisler gezip sorunları dinleyeceğiz.”

MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ MPT-76’NIN AKSAMLARININ ÜRETİLDİĞİ SİLAH FABRİKASINI DA GEZDİ

      Bakan Elvan’ın daha sonraki ziyaret durağı ise Beyşehir ilçe merkezi ile Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde faaliyet gösteren bazı silah fabrikaları oldu.

       Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi ziyaretinin ardından Milli Piyade Tüfeği MPT-76’nın alt ve üst gövde aksamlarını üreten Akdaş silah fabrikasını da gezerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler alan Bakan Elvan, burada yaptığı açıklamada ise, şunları kaydetti: “Bulunduğumuz Huğlu’da 180’nin üzerinde silah fabrikamız var ve her birisi de değişik silahlar üretiyorlar. Bizim milli silahımız olan MPT-76’nın da alt ve üst gövdeleri burada üretiliyor. Bu fabrikamızda üretiliyor, tamamıyla yerli, kendilerini tebrik ediyorum ve çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, Mehmetçiğimiz şimdi bu silahları kullanıyor. Türkiye’de ‘delikli bir namlu dahi yapamıyorsunuz’ diyenlere ithaf olunur. Yine bakın, bu firmamız MPT-76’nın bu silahla uyumlu ve altına takılacak bir bombaatar üretimi de düşünüyor. Ve bunu da inşallah yakın bir zamanda üretime geçirecekler”

       Bakan Elvan’ın Beyşehir gezisine AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Konya Valisi Yakup Canpolat, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Muslu ile sivil toplum kuruluşu ve silah sektörü temsilcileri de iştirak etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Kalkınma, Bakanı, Lütfi, Elvan,, Beyşehir'de,
Yorumlar
Haber Yazılımı