Haber Detayı
26 Mart 2014 - Çarşamba 12:00 Bu haber 6724 kez okundu
 
Kan bağışında bulunmak için sıraya girdiler
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü’nde öğrenim gören yüksekokul öğrencileri kan bağışında bulundu.
Sağlık Haberi
Kan bağışında bulunmak için sıraya girdiler

Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü ve Konya Kızılay Kan Merkezi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kan bağışı kampanyası sona erdi. Selçuk Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu tarafından Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Cahit Dursun Uygulama Restoranı’nda  gerçekleştirilen ve  2 gün devam eden ve yılda iki kez düzenlenen kampanyanın ikinci etabında 102 ünite kan toplandı.

Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okt.Dr.Yüksel Gürsoy, yaptığı açıklamada, öğrencilerine kan bağışı konusundaki duyarlılığından ötürü teşekkür ederek, “Onlarla gurur duyuyoruz”dedi.

Gürsoy, öğrencilerin ve personelin örnek bir davranış sergilediklerini belirterek, “Böyle topluma yararlı olaylara sağladıkları katkı bizleri sevindiriyor” ifadesini kullandı.

Konya Kızılay Kan Merkezi görevlisi  Dr.Erdinç Sütçü ise,  bağışlanan her kanın, kurtarılan üç can  anlamına geldiğini belirterek, “ Türkiye’de yıllık kan bağışı oranının, nüfusun yüzde 1-2’si kadar olduğu söyleniyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir.  Bu konuda, Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü öğrencileri ve personelinin çok bilinçli olduğunu görmekteyiz ve bu  ilgiden dolayı  da oldukça mutluyuz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, sayısal olarak en yüksek bağış Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü tarafından olmaktadır. Bu anlamda bizlere kan toplamada yardımcı olan Selçuk Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu’na da teşekkür ediyoruz.”

Selçuk Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu Başkanı Halime  Uz, düzenledikleri kan bağışı kampanyasının önemine dikkat çekerek, “Kanınızın, birilerinin sevdiği, değer verdiği insanların damarlarında dolaştığını bilmek mutlu olmak için hiç de küçük bir sebep değil” dedi.

Selçuk Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu Başkan Yardımcısı Sinan Cansever ise, topluluğun bu tür konularda oldukça hassas olduğuna vurgu yaptı. Cansever, sosyal konularda her zaman duyarlı olmaya devam edeceklerini belirterek, böylesine önemli kampanyaya bir nebze de olsa destek vermeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Selçuk, Üniversitesi, (SÜ), Beyşehir, Ali, Akkanat, Kampüsü’nde, öğrenim, gören,
Yorumlar
Haber Yazılımı