Haber Detayı
26 Mart 2014 - Çarşamba 12:17 Bu haber 16364 kez okundu
 
Beyşehir çevre yolu da prestij yolu oldu
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’daki tüm şehir girişlerini yeniden düzenleyerek prestij yolları haline getirdiklerini söyledi.
Bölgeden Haberi
Beyşehir çevre yolu da prestij yolu oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’daki tüm şehir girişlerinde düzenleme çalışması yaparak prestij yolları haline getirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, başta İstanbul ve Ankara çevre yolları olmak üzere Aksaray, Adana-Antalya, Karaman, Karapınar-Ereğli, Beyşehir çevre yollarının düzenlenerek Konya’ya yakışır hale getirildiğini belirterek, çevre yollarında en modern şehir uygulamalarını hayata geçirdiklerini vurguladı.

65 ALT-ÜST GEÇİDİN 31 TANESİ ÇEVRE YOLLARINA

Yapılan çalışmalarla çevre yollarının çehresinin değiştiğini kaydeden Başkan Akyürek, yolların asfalt kalitesi, kaldırımları, refüjleri, bisiklet yolları, yeşil alanları ile tüm Türkiye’ye örnek olduğunu dile getirdi. Başkan Akyürek, son 10 yılda Konya genelinde yapılan 65 adet alt ve üst geçidin 31 tanesinin çevre yollarına yapıldığını da sözlerine ekledi.

İSTANBUL ÇEVRE YOLU

15 km uzunluğunda geliş-gidiş olmak üzere standardı yüksek asfalt kaplaması dahil bordür ve kaldırımları yenilenen yolda çift şeritli bisiklet yolu yapıldı. Çevre yolunun tamamında yeni yapılan parklarla yeşil bir koridor oluşturuldu.

BEYŞEHİR ÇEVRE YOLU

Toplam 8,6 kilometre uzunluğundaki yolda asfalt kaplaması sıfırdan yapılırken tüm kaldırım, refüj ve peyzaj düzenlemeleri ile Akyokuş bölgesinde yol genişletme ve aydınlatma çalışması yapıldı. Yeni açılan Fatih Caddesi ve Mümine Hatun Caddeleri ile Meram Yaka Caddesi bağlantısı sağlandı.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Konya, Büyükşehir, Belediye, Başkanı, Tahir, Akyürek, Konya’daki, tüm, şehir, gi
Yorumlar
Haber Yazılımı