Haber Detayı
18 Haziran 2020 - Perşembe 15:41 Bu haber 3453 kez okundu
 
KOMEK’te Telafi Eğitimleri Başladı
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen kursların telafi eğitimleri yeni normalleşme süreciyle birlikte gerekli tedbirler alınarak yeniden başladı.
Eğitim-Kültür Haberi
KOMEK’te Telafi Eğitimleri Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezlerinde (ASEM) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ara verilen eğitimler yeniden başladı. Koronavirüs salgını kapsamında kısıtlamaların sonlandırılarak yeni normalleşmeye geçilmesiyle birlikte KOMEK ve ASEM’lerde gerçekleştirilecek telafi eğitimlerinde kursiyerlerin sağlıklı bir ortamda ders yapmaları için gerekli tüm tedbirler alındı.

DERSLER SOSYAL MESAFE KURALLARINA GÖRE İŞLENİYOR

Tüm kurs merkezlerindeki sınıflar, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde düzenlenirken kursiyer ve eğitmenlerin derslerde maske kullanımı zorunlu hale getirildi. Ayrıca kursiyerlerin sağlık kontrolleri günlük ateş ölçümleri yapılarak sağlanırken, teneffüs planlaması ders aralarında yoğunluğa izin verilmeyecek şekilde yapılıyor.

YAZ DÖNEMİNDE YETİŞKİNLERE YÖNELİK YENİ KAYIT OLMAYACAK

14 Mart itibariyle ara verilen grupların telafi dersleri ile başlanarak yeni kayıt alınmayacak KOMEK ve ASEM’lerde yarım kalan tüm eğitimlerin 1 Eylül’e kadar tamamlanması planlanıyor. KOMEK, koronavirüs nedeniyle ara verilen süreçte tüm eğitmen ve personelin desteği ile 3 milyon maske üreterek Konya Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüsle mücadelesine katkı sağlamıştı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: KOMEK’te, Telafi, Eğitimleri, Başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı