Haber Detayı
27 Aralık 2020 - Pazar 15:14 Bu haber 3922 kez okundu
 
Konya Büyükşehir’den Tıbbi Aromatik Bitki Bahçesi
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kırsal bölgelerde ürün çeşitliliği oluşturma hedefi doğrultusunda Yalıhüyük, Derbent, Çeltik ve Sarayönü’nde 5’er dekarlık alanda tıbbi aromatik bitki ekimi denemelerine başladıklarını belirterek, Hatıp bölgesinde de 40 bin metrekarelik alanda Tıbbi Aromatik Bitki Bahçesi oluşturduklarını söyledi.
Ekonomi Haberi
Konya Büyükşehir’den Tıbbi Aromatik Bitki Bahçesi

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde yeni ürün çeşitliliği oluşturarak, kırsalda yaşayan vatandaşların gelirini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarımsal desteklemeye çok büyük önem verdiklerini ifade ederek, bir taraftan üretilen ürünlere destek verirken bir taraftan da yeni ürün çeşitliliği oluşturmaya gayret ettiklerini dile getirdi.

HATIP’TA TIBBİ AROMATİK BİTKİLER BAHÇESİ OLUŞTURULDU

Tıbbi aromatik bitkilerle ilgili bir çalışma yürüttüklerini aktaran Başkan Altay, “Yalıhüyük, Derbent, Çeltik ve Sarayönü’nde 5’er dekarlık alanlarda yaptığımız tıbbi aromatik bitki denemelerimiz inşallah o bölgelerdeki ürün çeşitliliğinin oluşturulması ve hangi ürünlere destek vereceğimizi ortaya çıkaracak. Ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Hatıp Bölgesi’nde 40 bin metrekarelik alanda da bir Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi oluşturduk. Bu yıl itibariyle lavanta ekimi gerçekleştirildi. Diğer ürünlerin ekimiyle ilgili de çalışma yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

BUNDAN SONRA TARIMSAL DESTEKLER İLÇELERE ÖZEL BELİRLENECEK

Yapılan çalışmalarla bölgede hangi ürünün nitelikli bir şekilde yetiştirileceği ve ekonomik olarak pazarlanabileceğini tespit ettiklerini kaydeden Başkan Altay, şöyle devam etti: “Bundan sonra tarımsal desteklerimizi ilçelerimize özel, ilçelerimizin dokusuna, yağış alma oranına, sulanabilir durumuna göre belirleyerek çiftçimizin gelirini artırmak için destek olacağız. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak ana hedeflerimizden birisi de kırsalda yaşayan vatandaşımızın gelirini artırmak. Bugüne kadar çok önemli projelerde başarılar elde ettik. İnşallah bu tıbbi aromatik bitkilerle de Konya için yeni bir sayfa açılmış olacak.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Konya, Büyükşehir’den, Tıbbi, Aromatik, Bitki, Bahçesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı