Haber Detayı
05 Haziran 2018 - Salı 10:03 Bu haber 6094 kez okundu
 
Konya’nın En Büyük Çevre Yatırımı Hizmete Açıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından AB ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle 1 milyon 720 bin metrekarelik alanda kurulan ve Türkiye’nin en büyük çevre yatırımlarından birisi olan Konya Katı Atık Yönetimi Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Projeleri Toplu Açılış Töreni ile hizmete açıldı.
Bölgeden Haberi
Konya’nın En Büyük Çevre Yatırımı Hizmete Açıldı

Türkiye’nin en büyük çevre yatırımlarından birisi olan Konya Katı Atık Yönetimi Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Projeleri Toplu Açılış Töreni ile hizmete açıldı.

BİZE DÜŞEN TÜM ATIKLARI KONTROL ALTINA ALMAK

Ankara ATO Congresium\'da düzenlenen açılışa katılan Başbakan Binali Yıldırım, “Bugün açılışını yapacağımız yatırımların toplam tutarı yaklaşık 2,5 milyar lira. Bize düşen bütün atıkları kontrol altına almak. Onları geri dönüşümle tekrar kazandırmak, kazanmak. İsraf inancımıza göre haramdır. Türkiye olarak bu konuda artık daha bilinçli adımlar atıyoruz. Son Başbakan olarak sıfır atıkla emaneti teslim etmek için canla başla çalışıyoruz” diye konuştu.

YATIRIMIN HAYATA GEÇMESİNDEN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ

Toplu açılış törenine katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle 1 milyon 720 bin metrekarelik alanda kurulan Konya Katı Atık Yönetimi Projesi’nin hayırlı olmasını dileyerek, “Türkiye’nin en büyük çevre yatırımlarından biri olan projemizin hayata geçmiş olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Proje ile Aslım Katı Atık Depolama Sahasının rehabilitasyonu, düzenli katı atık depolama alanı yapımı, katı atık transfer istasyonu yapımı, katı atık sızıntı suyu arıtma tesisi yapımı ve idari bina yapımı, laboratuvar ve atölye binası gibi yardımcı binaların yapımı gerçekleştirildi. Ben, projenin hayata geçmesinde emeği olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek’e ve milletvekillerimize şehrimiz adına teşekkür ediyorum” dedi. Törene Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ve belediye başkanları katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Konya’nın, En, Büyük, Çevre, Yatırımı, Hizmete, Açıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı