Haber Detayı
21 Ağustos 2017 - Pazartesi 12:40 Bu haber 5116 kez okundu
 
Konya YHT Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi'nin Temeli Atıldı
Konya YHT Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi\'nin temel atma törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, sağlam yatırımlar ve kalıcı eserlerle Konya\'yı dünden daha iyi bir şehir haline getireceklerini söyledi.
Güncel Haberi
Konya YHT Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi'nin Temeli Atıldı

Başbakan Binali Yıldırım, Konya YHT Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi\'nin temel atma törenine katıldı. Ankara Yolu Kayacık mevkisinde binlerce Konyalının katılımı ile gerçekleşen törende konuşmasına 16 Nisan referandumundaki desteklerinden ötürü Konyalılara teşekkür ederek başlayan Başbakan Yıldırım, Konyalıların Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine \"evet\" dediğini ve milli iradenin yanında durduğunu söyledi. Yıldırım, Konya ile 2019, 2023, 2053 ve 2071\'e kadar beraber yürüyeceklerini dile getirerek, projeler, sağlam yatırımlar ve kalıcı eserlerle Konya\'yı dünden daha iyi bir şehir haline getireceklerini bildirdi. Bugün temelini atacakları Yüksek Hızlı Tren Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi\'nin de bu projelerden olduğuna dikkati çeken Başbakan Yıldırım, Selçuklu’nun başşehri Konya’nın her şeyin en güzeline layık olduğunu belirterek, projelerin Konyalılara hayırlı uğurlu olmasını diledi.

TÜRKİYE HEDEFLERİNE DAHA KARARLI BİR ŞEKİLDE YÜRÜYECEK

Yıldırım, hizmete açtıkları üniversiteler, barajlar, şehir hastaneleri, spor tesislerinin büyüyen ve gelişen güçlü Türkiye\'yi gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti: \"Biz bunu yaparken, Türkiye\'nin aydınlık yarınlarını hazırlarken 16 Nisan referandumunda Konya rekor düzeyde \'evet\' dedi. 16 Nisan\'da millet hizmete \'evet\' dedi. Türkiye\'nin geleceğine \'evet\' dedi. Türkiye, milletimiz, Konya dedi ki \'Bir daha vesayete, darbeye, ekonomik krizlere geçit yok\'. 16 Nisan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte inşallah Türkiye geleceğe koşar adımlarla ilerleyecek. Bundan böyle ülkede yönetim krizi olmayacak. Sürekli güçlü iktidar, sürekli istikrar olacak. Türkiye artık bundan böyle gelecek hedeflerine daha kararlı bir şekilde yürüyecek.”

HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK

Konya’nın bir kültür başşehri ve aynı zamanda tarımın başşehridir olduğunu kaydeden Başbakan Yıldırım, 15 yılda tarıma Konya\'da 10 milyarın üzerinde destek verdiklerini kaydetti. Konya\'nın önemli projelerinden birinin de metro olduğunu belirten Yıldırım, “Biz bunun sözünü verdik. Sözümüzün arkasındayız. İlk etapta 21 kilometrelik Necmettin Erbakan Üniversitesi, Hızlı Tren Garı ve Meram Belediyesi hattının yapımını gerçekleştireceğiz. Konya-Karaman hızlı trenini de devreye alacağız. Çevre yolu inşaatı da devam ediyor. Yarınımız bugünden daha aydınlık olacak. Her şey daha güzel olacak. Yeter ki birliğimiz beraberliğimiz kardeşliğimiz devam etsin” diye konuştu.

GEREKEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİM

Konuşmasında iki kupa birden kazanan Konyaspor’u tebrik eden Başbakan Yıldırım, Konyaspor’a verilen cezanın en hafif şekilde atlatılması için gereken gayreti göstereceğini ifade etti.

KONYA BİR MANEVİ LOJİSTİK MERKEZİDİR

Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Konya\'ya lojistik merkezi yapılmasının özel bir anlam taşıdığını söyledi. Konya\'nın değerlerin, irfanın, hikmetin lojistik merkezi olduğunu belirten Davutoğlu, “Konya her şeyden önce bir manevi ve tarihi lojistik merkezidir. İnsanlar burada birikir. Burada hikmet, irfan, vefa dersi alırlar ve sonra diğer diyarlara bu dersi taşırlar. Konya bu anlamda Hazreti Mevlana ile temsil edilen bir manevi lojistik merkezidir” dedi. Tarihte Konya\'dan güç almayan hiçbir siyasi hareketin başarılı olamadığını ifade eden Davutoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 16 yıl önce AK Parti hareketini başlattığından bu yana bu harekete en büyük desteği Türk siyasetinin lojistik merkezi olan Konya vermiştir, vermeye de devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu. Davutoğlu, FETÖ\'nün 15 Temmuz\'daki darbe girişimi sırasında Konyalıların üstün bir mücadele gösterdiğini, Konya\'nın girişimin ilk dakikalarında ayağa kalkan şehirlerden biri olduğunu hatırlattı.

KONYA PROJELERİ TAM HIZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da AK Parti Hükümeti\'nin 15 yıldır Konya\'ya önemli hizmetlerde bulunduğunu belirterek, “Bu hizmetlere, Konya-Seydişehir yolu, Alacabel Tüneli, Tınaztepe Tüneli de dahil ki Tınaztepe Tüneli\'nin hem sıcak asfalt olması hem bağlantı yolunun bölünmüş yol olmasıyla ilgili ihaleyi 6 Eylül\'de yapıyoruz” diye konuştu. Arslan, Konya-Beyşehir yolundaki çalışmaların da sene sonunda tamamlanacağını belirterek, Hadim yolunun önümüzdeki yıl tamamlanacağını, bin 372 metre boyunda Türkiye’nin en yüksek viyadüğü olacak Eğiste Viyadüğü\'nün 2020’de tamamlanacağını dile getirdi.

ARKANIZDA YÜRÜMÜYE DEVAM EDECEĞİZ

Yüksek Hızlı Tren, Lojistik Merkezi ve yapımı planlanan metro sistemlerinin entegrasyonuyla ilgili geceyi gündüze katarak çalıştıklarını ifade eden Bakan Arslan, “Biliyoruz ki lojistik merkezleri sadece Konya\'da değil, Türkiye\'nin her yerinde yapılmakla birbirini destekliyor olacak” diye konuştu. Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım\'a hitaben, \"Dünyada bu kadar güçlü yürüyüşünüzü devam ettirdiğiniz sürece, biz de sizlerin arkanızda yürümeye devam edeceğiz\" dedi. Konuşmaların ardından Konya YHT Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi\'nin temeli atıldı. Törene Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri ile AK Parti İl Başkanı Musa Arat katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Konya, YHT, Garı, ile, Kayacık, Lojistik, Merkezi'nin, Temeli, Atıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı