Haber Detayı
24 Kasım 2018 - Cumartesi 05:48 Bu haber 6089 kez okundu
 
'Kur'an'a Konan Bal Arısı' Okuyucularla Buluştu
Eğitimci yazar Hasan Uzun Nahl Sûresinin tüm ayetlerini içeren hikâye kitabını okuyucuları ile buluşturdu.
Eğitim-Kültür Haberi
'Kur'an'a Konan Bal Arısı' Okuyucularla Buluştu

Eğitimci yazar Hasan Uzun Nahl Sûresinin tüm ayetlerini içeren hikâye kitabını okuyucuları ile buluşturdu.
"Şeytan Arkadaşlık İsteği Gönderdi", "Ateş Düşürücü", "Bugün Allah İçin Ne Tivitledin?" gibi kitaplara imza atan eğitimci yazar Hasan Uzun, 2018 yılında çıkardığı Sensörlü Cennet Kapısı ve  Öpücük Atan Mandalina kitaplarının ardından bir kitap daha yayınladı.

Yeni çıkan kitap ile ilgili bilgi veren Uzun; "Kur'an'a Konan Bal Arısı" ismini taşıyan kitap, alanında büyük bir boşluğu dolduruyor. Kur'an'ı Kerim'deki Nahl Sûresinin tüm ayetlerini içeren bu hikâye kitabı, aslında çocuklarımıza Kur'an'ı nasıl anlatmalıyız sorusunun  cevabının da ipuçlarını taşıyor. 160 sayfadan ve çift renkli yazılardan oluşan kitap, ortaokul ve lise seviyesine hitap etmekle birlikte yetişkinlerin de okumalarının faydalı olacağını düşünüyoruz. diye açıklamada bulundu.


Hasan Uzun kimdir?

1989 'da Manisa'nın Salihli ilçesinden dünyaya gönderilen yazar, 4 yaşından itibaren Konya'nın Beyşehir ilçesinde hayatımı sürdürmektedir. Burada Öğretmen Lisesi'ni bitirdikten 4 yıl sonra da Selçuk Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olarak Sınıf Öğretmenliği mesleğine aynı yıl başlar.

           25 yaşında yazdığı "Ateş Düşürücü"den önce yazdığı ve ilk kitabı olan, 24 yaşının eseri "Şeytan Arkadaşlık İsteği Gönderdi" kitapları ile ses getirdikten sonra "Bugün Allah için ne Tivitledin?" "Sensörlü Cennet Kapısı" gibi ilginç eserlerle de okurlarıyla buluştu. Ardından, çocuklara yönelik yazdığı "Öpücük Atan Mandalina" kitabı ise yazarın bizzat yaşadığı olayların hikayeleştirilmesinden oluştuğu için kısa zamanda büyük ilgi gördü. Yeni kitap çalışmalarına tüm hızıyla devam eden yazar evsiz (evli değil) ve hiç çocuk babası. Aynı zamanda 3 çocuk amcası ve 6 çocuk dayısı. Sosyal medya gözlemciliği de yapan yazarın mal varlığı şu an itibarı ile 986 kitap ve 291 dergiden ibarettir ve gün geçtikçe servetine servet katmaktadır.

           Not: Yazar, Türkiye'de soyadı ile en uyumlu insanlar kategorisinde başı çekmektedir.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: 'Kur'an'a, Konan, Bal, Arısı', Okuyucularla, Buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı