Haber Detayı
06 Ekim 2018 - Cumartesi 10:42 Bu haber 20899 kez okundu
 
Mustafa Sait Gönen Cerrahpaşa'ya Dekan oldu
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi dekanlığına Eski Konya Milletvekili, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Mustafa Sait Gönen atandı.
Sağlık Haberi
Mustafa Sait Gönen Cerrahpaşa'ya Dekan oldu

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yeni dekanı Eski Konya Milletvekili, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Mustafa Sait Gönen oldu. Gönen yeni görevine pazartesi günü başlayacağı öğrenildi. 

        Cerrahpaşa Tıp'ın ülkemizin en gözde Tıp Fakültelerinden biri olduğunu belirten Gönen, Türkiye derecesi yapmış öğrencilerin tercihi olan olan fakülteye Cerrahpaşalılık bilinci içerisinde en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olacağını belirtti. 

Mustafa Sait Gönen kildir?

         Mustafa Sait Gönen 15 Ağustos 1960'ta Konya'nın Karatay illçesinde doğdu. Baba adı Mevlüt, anne adı Zeynep'tir.

        Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesini 1985 yılında bitirdi. (Eğitimi Cerrahpaşa Tıp Fak.) 1985-1986 Yozgat Topçu Köyü Sağlık Ocağında zorunlu hizmet ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 1986-1990 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde iç hastalıkları ihtisasını yaptı. 1992-1995 Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ABD?nda Yardımcı Doç. olara çalıştı. 1995-1998 yılları arasında İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları üst ihtisasını yaptı. 1998'de Cornell Medical Center New York, Division of Endocrinology'de Fellowship, 2005'te Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalında doçent, 2010 yılında aynı bilim dalında profesör oldu. 2002-2011 yıllarında SÜ Tıp Fakültesi Endokrinoloji BD Başkanı ve Türk Diyabet Cemiyeti Konya Şubesi Başkanlığı, 2012-2015 İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji BD Başkanlığı ve Florence Nightingale Hastaneleri Endokrinoloji Uzmanlığı, İstanbul Konyalılar Derneği Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu. TEMD (Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Derneği) Başkanlığı görevini yürüttü. Ayrıca 1993-1994 sezonunda Konyaspor Kulüp Başkanlığı yaptı. Endocrine Society, European Society of Endocrinology, America Diabet Association gibi uluslararası uzmanlık derneklerinin aktif üyesidir.

       21. Dönemde Konya Milletvekili seçildi. MHP Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. Parlamentoda NATOPA, Çevre ve Avrupa Konseyi Komisyonlarında görev yaptı.

      İngilizce bilen Gönen, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Mustafa, Sait, Gönen, Cerrahpaşa'ya, Dekan, oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı