Haber Detayı
06 Ekim 2018 - Cumartesi 16:35 Bu haber 6688 kez okundu
 
Bizim Tek Derdimiz Var; O da Hizmet Etmek
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Derbent ve Hüyük’te yatırımları inceleyerek istişarelerde bulundu.
Bölgeden Haberi
Bizim Tek Derdimiz Var; O da Hizmet Etmek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe buluşmaları kapsamında Derbent ve Hüyük’te yatırımları inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti Konya İl Başkanvekili Ahmet Fatih Özboyacı ile birlikte ilk olarak Derbent halkıyla buluşan Başkan Altay, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Büyükşehir Belediyesi’nin Derbent’e 20 milyon liralık yatırım yaptığını belirterek, “Karatay Belediyemiz bir kapalı pazar yaptı. Selçuklu Belediyemiz bir düğün salonu yapıyor. Tüm bu yatırımlar ilçelerimizin geleceğinin çok daha güzel olması için. Buradaki insanımızın gelirlerinin arttırılması için, Devlet Su İşleri ve KOP ile birlikte tarımsal üretim ve hayvancılığın geliştirilmesi için önemli çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

MİLLETİMİZ HİÇBİR ZAMAN BAŞINI ÖNE EĞMEDİ

Altay, konuşmasında ülkenin içinden geçtiği ekonomik gelişmelere de değindi. “Türkiye’nin sesinin çok çıktığını düşünenler sesimizi kısmak için ekonomik bir saldırıyla bizleri terbiye edeceklerini düşünüyorlar” diyen Altay, şöyle devam etti: “Ama bilmiyorlar ki bizim insanımız hiçbir zaman başını öne eğmedi. Dünyada nerede bir gariban ve mazlum varsa onların yanında oldu ve olmaya da devam edecek. Bazen bolluk oluyor bazen de darlık oluyor ama sonunda elhamdülillah Türkiye her zaman güçlü bir ülke olmaya devam ediyor. Türkiye artık dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi. Türkiye artık ayağa kalktı ve bir daha da diz çökmeye hiç niyeti yok.”

TEK DERDİMİZ HİZMET ETMEK

Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelmeye gayret ettiklerini kaydeden Başkan Altay, “Sahada sadece bizler varız. Dert dinleyen bizleriz, sizlerle hasbihal eden yine bizleriz. Diğerleri ise sadece seçimden seçime gelip sonra da kayboluyorlar. Bugüne kadar ne yapılmışsa AK Parti yapmıştır, bundan sonra da hep AK Parti yapacaktır. Bundan hiç endişeniz olmasın. Biz, halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğuna inanıyoruz. Biz size hizmetkâr olmaya geldik. Bizim tek derdimiz var o da hizmet etmek” dedi.

GÜÇLÜ NESİLLER DERBENT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ’NDE YETİŞECEK

Halk buluşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı son aşamaya gelen Derbent Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde de incelemelerde bulunan Altay, binanın çok uzun bir süre metruk olarak kaldığını, Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandığını, suni çim saha ve bahçe düzenlemesiyle birlikte lisenin Derbent’e önemli hizmetlerde bulunacağını aktardı. Altay, “Derbent hoca ve hafızlarıyla ünlü bir ilçemiz. İnşallah buradan yetişecek çocuklarımızla bu geleneği devam ettirecekler” diye konuştu. Büyükşehir olarak Derbent’e son 5 yılda 20 milyon liralık yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkan Altay, en önemlisinin tarımsal kalkınmaya yaptıkları 6 milyon liralık destek olduğunu dile getirdi.

28 ŞUBAT SÜRECİNİ YAŞADIĞIMIZ İÇİN BU YATIRIMIN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da “Burası 30 yıllık bir serüveni olan bir yer. 28 Şubat Süreci’nde Çok Programlı İmam Hatip Lisesi olarak açılması gereken binayı bu sene açmayı Allah bizlere nasip etti. O süreçleri yaşadığımız için bunun kıymetini çok daha iyi anlıyoruz. Derbent Anadolu İmam Hatip Lisesi buranın eğitim kalitesini arttırdığı gibi manevi havaya da önemli katkı sağlayacak. Burada hafızlık müessesini de yeniden dirilteceğiz” dedi.

HÜYÜK’E SON 5 YILDA 55 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Derbent’in ardından Hüyük’e geçerek esnafları ziyaret etti ve ilçe halkıyla bir araya geldi. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçelerde büyük değişimler olduğunu kaydederek, Büyükşehir Belediyesi’nin Hüyük’te son 5 yılda yaklaşık 55 milyon liralık yatırım yaptığını kaydeden Altay, “Tabii buraya yapılan en önemli yatırım çileğe yapılan yatırım. Buradaki çilek üretimine destek kapsamında 12 milyon adet fide dağıttık. Çünkü burada yaşayan vatandaşlarımızın artık gelirlerini arttırarak daha rahat bir şekilde yaşamlarına devam etsinler istiyoruz” ifadelerini kullandı. Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin de ziyaretler ve yatırımlar dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ederek, el ele verdikleri müddetçe başarılamayacak bir şeyin olamayacağını söyledi.

BAŞKAN ALTAY, ŞEHİR KONAĞI VE KAPALI PAZAR YERİNDE İNCELEME YAPTI

Başkan Altay, Hüyük programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Hüyük Şehir Konağı ile kapalı pazar yerinde incelemelerde bulundu. Hüyük’e prestij caddeden Konya’da ilk kez uygulanan rüzgardan üretilecek enerji santraline kadar çok sayıda yatırım yaptıklarını belirten Başkan Altay, “Hüyük Şehir Konağımız da tamamlanma aşamasında. İnşallah bir ay içinde açılacak. İçerisinde yüzme havuzundan saunasına kadar hanımlarımızın kullanacağı önemli bir merkez olacak. Hüyük Kapalı Pazar Yeri de artık son aşamada. Orası da en kısa sürede açılarak vatandaşımıza hizmet verecek. Amacımız ilçelerimizin yaşam kalitesini yükseltmek. Her iki eserimizin de ilçe halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Bizim, Tek, Derdimiz, Var;, O, da, Hizmet, Etmek,
Yorumlar
Haber Yazılımı