Haber Detayı
12 Şubat 2019 - Salı 10:06 Bu haber 6131 kez okundu
 
Öğrenci Yurduna 2. Abdülhamid Han Köşesi
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Eşrefoğlu Yurdu'nda Sultan 2. Abdülhamid Han Anma Köşesi oluşturuldu.
Eğitim-Kültür Haberi
Öğrenci Yurduna 2. Abdülhamid Han Köşesi

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Eşrefoğlu Yurdu'nda Sultan 2. Abdülhamid Han Anma Köşesi oluşturuldu.


Yurt Müdürü Mustafa Songül, yaptığı açıklamada, Sultan 2. Abdülhamid Han'ı ölümünün 101. yılında rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, "Sultan Abdülhamid Han yakın tarihimizde de derin izleri olan Osmanlı Sultanlarından birisidir. Aslında, uzun Osmanlı asırları içerisinde de kendine mahsus ve yaşadığımız zaman dilimini etkileyen bir dönemde padişahlık yapmıştır ve Sultan Abdülhamid'in etki alanı yaşadığı zamanla sınırlı olmayıp günümüze kadar gelen de bir dönemi oluşturmaktadır. Dolayısıyla Sultan Abdülhamid devrini anlamak sadece geçmişi değil, bugünü anlamakla eşdeğer." dedi.

Songül, vefatının 101. yıl dönümü çerçevesinde Eşrefoğlu Yurt Müdürlüğü'nde "Abdülhamid Han Anma Köşesi" oluşturduklarını belirterek, anma köşesinin yurtta kalan öğrenciler tarafından da yoğun ilgiyle karşılandığını söyledi.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Öğrenci, Yurduna, 2., Abdülhamid, Han, Köşesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı