Haber Detayı
15 Eylül 2020 - Salı 18:16 Bu haber 5531 kez okundu
 
Önce direksiyon kilidini kotrol etti, sonra çaldı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, direksiyon kilidinin açık olup olmadığını sırtını dönüp kalçasıyla kontrol edip park halindeki motosikleti çalan şapkalı, yüzü maskeli hırsız, işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Güncel Haberi
Önce direksiyon kilidini kotrol etti, sonra çaldı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, direksiyon kilidinin açık olup olmadığını sırtını dönüp kalçasıyla kontrol edip park halindeki motosikleti çalan şapkalı, yüzü maskeli hırsız, işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Motosiklet hırsızlığı Şehit İbrahim Bey Caddesi üzerinde akşam saatlerinde meydana geldi. Motosikletin sahibi Ahmet Türk’ün yeğeni, işyerinden geldikten sonra motosikleti evinin önündeki cadde üzerinde bir hafif ticari aracın arkasına park etti. Ancak, park ederken motosikletin direksiyon kilidini açık unutunca bu durum hırsızların işini kolaylaştırdı. İlginç hırsızlık olayının yaşandığı anlar ise, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Motosikletin sahibi olan sanayi sitesinde oto döşemeciliği yapan Ahmet Türk, motosikletinin çalındığının güvenlik kamerası görüntüleriyle de belirlenmesinin ardından görüntülerle birlikte Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi’ne giderek motosikletinin çalındığı ihbarıyla şikayette bulunduğunu belirtti.

İlk defa başlarına böyle bir hırsızlık olayı meydana geldiğini anlatan Türk, motosikleti sürekli olarak her zaman aynı yere park ettiklerini vurgulayarak, “Olay, park halindeyken oluyor. Yeğen akşam işten çıkıyor ve eve gidiyor. Yemeğini yiyor, duşunu alıyor. Motora binip çarşıya gidecek. Motorun ise evin önünden çalındığı saat 22.00-22.30 civarları. O gün nedense bizim yeğen direksiyon kilidini kilitlememiş. Direksiyon kilidi var, çalışıyor.  Motosikleti çalan hırsızda bir tedirginlik var. Yanına yaklaşıyor ve kalçasıyla yokladıktan sonra, direksiyon kilidinin açık olduğunu anlayıp iterek götürüp çalıyor” diye konuştu.

Kamera kayıtlarında hırsızın yanında ikinci bir motosikletlinin daha olduğunu fark ettiklerini de belirten Türk, şöyle devam etti: “Bir arkadaşı da gelmiş, o gelen arkadaşının bionik motoru var. Onu da tesbit ettik. Zaten Beyşehir’de üç tane bionik motor varmış. Onları kimlerin kullandığını da biliyoruz. Bu arkadaş motoru yokluyor, eğer kilitli olsaydı onunla beraber gideceklerdi muhtemelen. Kilitli olmayınca motoru iterek götürüyor. O arkadaş önden bastırıp gidiyor, kamera kayıtlarında siyah bionik 52 olduğu belli. Bugün yarın yakalanmalarını  inşallah bekliyoruz. Ben bu işin arkasını kor muyum, koymam. Gerekirse vali, gerekirse savcı, gerekirse üst amirler şikayette bulundum. Bimer’e  kadar da yazdım. Gereken yerlerden destek bekliyorum”

Türk, park halindeyken çalınan motosikletin gerçek sahibinin hasta ve yatalak olan yeğeninin babası olduğunu da vurgularken, “O’nun parasıyla oğluna aldığı bir motor. Yani oğlu biniyor bu motora. Hırsızdan ricam, eğer motor duruyorsa, getirsin gelsin. Ben ona mükafatı neyse veririm zaten. Vermekten de hani kaçmam, ama böyle bir şey insanın zoruna gidiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Önce, direksiyon, kilidini, kotrol, etti,, sonra, çaldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı