Haber Detayı
07 Şubat 2019 - Perşembe 11:02 Bu haber 6109 kez okundu
 
“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Uygulaması Başladı
BEYŞEHİR - Trafikte uygulamaya takılan sürücülere polisler ceza yerine broşür verdi, lokum bisküvi ikram etti.
Yaşam Haberi
“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Uygulaması Başladı

BEYŞEHİR - Trafikte uygulamaya takılan sürücülere polisler ceza yerine broşür verdi, lokum bisküvi ikram etti.

Beyşehir’de, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen trafik farkındalık uygulamasına İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir de katıldı. Kaymakam Özdemir, trafik polisleri ve öğrencilerle birlikte sürücülere bilgilendirme broşürü dağıttı.

Antalya Caddesi, Türk Telekom kavşağında gerçekleştirilen uygulamaya Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, İlçe Emniyet Müdürü Emniyet Amiri Salih Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yalçın Urlu,  daire amirleri, trafik ekipleri ve öğrenciler katıldı. 

Uygulamaya katılan Kaymakam Özdemir, sözkonusu proje hakkında bilgiler verdi. İçişleri Bakanlığı tarafından “öncelik hayatın, öncelik yayanın” sloganıyla 2019 yılının ‘yaya öncelikli trafik yılı’ ilan edildiğini ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu devam edecek bir kampanyanın yürütülmeye başlandığını anlatan Özdemir, “Özellikle şoförlük yapan kişilerin araç kullanım esnasında okul önlerinde, yaya geçitlerinde veya kavşak noktalarında hızlarını azaltıp yayalara öncelik vererek trafik akışını daha güvenli sağlamak amaçlanmaktadır. Yaya ölümlerinin oldukça yüksek oranda gerçekleştiğini biliyoruz. Dolayısıyla bu gün burada öğrencilerimizle ve kurum amirlerimizle beraber bir farkındalık yaratarak şoför arkadaşlara öncelikli olarak yolun yayada olduğunu yani belirlenmiş anlamda yayada olduğunu izah etmek için bu projeye bakanlığımızın emri olarak katkı sağlamış olduk. Devletimizin tüm unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstekmek amacıyla bugün hep beraber buradayız” ifadelerini kullandı.


Uygulama kapsamında durdurulan araçların sürücülerine trafik ekipleri ve öğrenciler, kavşaklara ve yaya geçitlerine yaklaşırken yaya geçiyorsa ilk geçit hakkının onlara verileceği uyarısında bulunup   bilgilendirme broşürü verdikleri sürücülere lokum ve bisküvi ikramında da bulundu. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: “Öncelik, Hayatın,, Öncelik, Yayanın”, Uygulaması, Başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı