Haber Detayı
26 Aralık 2014 - Cuma 09:40 Bu haber 5977 kez okundu
 
Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi’nde yol ve altyapı çalışmalarına başladı.
Ekonomi Haberi
Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi bölgedeki canlı hayvan potansiyelinin modern bir besicilik anlayışı ile ekonomiye kazandırılması, besi işletmecilerinin Beyşehir Organize Tarım Ve Hayvancılık Bölgesi’ne biran önce taşınabilmesi için Gökçimen Mahallesinde yol ve altyapı çalışmalarına başladı.
        Projenin tamamlanmasıyla daha modern alanlarda ve tesislerde hayvancılık yapılacağını belirten Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, “550 bin metrekarelik bir alana sahip olan organize hayvancılık bölgesinin geçtiğimiz günlerde hazine tarafından ihaleye çıkarılmasıyla birlikte bölgede çok büyük bir talep patlaması yaşandı ve tüm parseller satıldı. Hayvancılığı geliştirmek üzere tahsis edilen bu bölgenin yollarını açarak, parsalizasyonlarını belli ederek, etrafına tel çekerek vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” dedi.
        Kıyı tahkimatının devam ettiği İçerişehir Mahallesi’ndeki besicilerin çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi’ne taşınacağını kaydeden Başkan Özaltun, “Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi’nde acele etmemizin sebebi şuanda besihanelerin olduğu bölgede kıyı tahkimat çalışmaları durdu; oradaki besicilerimiz ‘siz bizim yerimizi hazırlayın biz de hemen taşınalım’ dediler. Bu vesileyle besicilerin bulunduğu alanda duran kıyı tahkimat çalışmalarının yeniden başlaması için çamurda, zor şartlar altında çalışmalarımızı başlattık, inşallah en kısa sürede burayı besicilerimizin kullanımına hazır hale getireceğiz.” diye konuştu.
        Gökçimen Mhallesi Genek mevkiin'de ki “Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi’nde tüm parsellerin satılmış olması bizi de mutlu etti” diyerek sözlerine devam eden Başkan Özaltun, “Geçen yıl ihaleye çıkan bu alanda 8-10 kişi civarında bir satış gerçekleşmiş; bu yıl yapılan ihale sonucunda tüm parseller satıldı. Vatandaşlarımızdan hâlâ talep var. Hem istihdam hem de besicilerimize daha modern alanlar oluşturmak, daha modern tesislerde hayvancılık yapılmasını sağlamak adına başlaştığımız çalışmalar sonucunda şehir merkezindeki besicilerimizi bu bölgeye taşımış olacağız. Yapılan çalışma ile hem besicilerimiz rahat edecek, hem yıllardır vatandaşlarımızın şikâyet ettiği şehir merkezindeki kötü koku ve olumsuz tablo giderilmiş olacak. Daha temiz, daha yaşanılabilir bir Beyşehir için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, Belediyesi, Organize, Tarım, Hayvancılık, Bölgesi’nde, yol
Yorumlar
Haber Yazılımı