Haber Detayı
25 Mart 2021 - Perşembe 12:32 Bu haber 3958 kez okundu
 
Özdemir: Kurallara uymayanları ihbar etmekle mükellefsiniz
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Kovid-19 salgını ile mücadelede kapsamında alınan tedbirlere uymayanları mahalle muhtarlarının ihbar etmekle mükellef olduğunu vurgulayarak, “Bunu defaetle söylüyorum, bu gammazlık değil, ispiyonculuk da değil.”diye konuştu.
Güncel Haberi
Özdemir: Kurallara uymayanları ihbar etmekle mükellefsiniz

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Kovid-19 salgını ile mücadelede kapsamında alınan tedbirlere uymayanları mahalle muhtarlarının ihbar etmekle mükellef olduğunu vurgulayarak, “Bunu defaetle söylüyorum, bu gammazlık değil, ispiyonculuk da değil.”diye konuştu.

Kaymakam Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Kendir, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Türken, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Muhsin Başkaya ile bazı kurum yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, mahalle muhtarlarıyla biraraya geldi, salgın döneminde dikkat etmeleri gereken hususlarla ilgili uyarılarda bulundu.

Kovid-19’la mücadelede muhtarlarla birlikte sürecin yürütüldüğüne dikkati çeken Özdemir, “Sizin bu Kovid’le mücadelede yaptıklarınız ortada. Son derece başarılı çalışmalar yürüttünüz, yürütüyorsunuz. Ama gelinen noktada yine Kovid’le mücadelede işlerin hala düzelmediği görülüyor” sözlerine yer verdi.

"KOVİD-19'A İNANMAYANLAR VAR..."

Muhtarlara, bulundukları yerleşim merkezlerinde yapılacak bir düğünde sosyal mesafeye uyulmaması halinde bu düğünü ihbar etmekle mükellef olduklarını hatırlatan Kaymakam Özdemir, “Eğer sosyal mesafeye uyulmazsa, siz bu düğünü ihbar etmekle mükellefsiniz. Bunu defaetle söylüyorum, bu gammazlık değil, bu ispiyonculuk da değil. Kovid-19’a inanmayanlar varmış, isteyen inansın, isteyen inanmasın, bunun bizim için önemi yok. İster inanırsın, ister inanmazsın. Ancak, devletin bu konuda koyduğu kurallar var, bunlar da nedir, sosyal mesafe, maske ve temizlik. Sosyal mesafeye uyacağız, maske takılmaya devam edilecek, bir de temizlik kuralına riayet edeceğiz. Biz ‘Kovid var’ diye insanları inandırmakla mükellef değiliz, ancak şu ana kadar gelen genelgeler kapsamında bu yükümlülükleri uygulamakla da mükellefiz. Yine bazı köylerde, düğünler, asker uğurlamaları vs. şeyler olmaması gerekiyor. Bu fantazileri bir türlü bırakamıyoruz, bunu devlet de söylüyor, taziyelere gidiyorsunuz, hastalığı kapıp geliyorsunuz. Muhtarlarımıza, söylüyorum, bu sosyal mesafeyi bozacak uygulamaları lütfen babanız dahi olsa söylemeniz, bize bildirmeniz lazım. Biz karşı tarafta değiliz arkadaşlar. Birlikte yürütüyoruz bu mücadeleyiz. Unutmayın, burada affettiğiniz kişiden ananıza, babanıza, kardeşinize, çocuğunuza hastalığın bulaşma riski var. Hastalık bulaştıktan sonra da bunun sonu ölümle de sonuçlanabilir. Sonuçta biz de, siz de zarar görebilirsiniz bundan. O yüzden lütfen asker uğurlamalarına müsaade etmeyin, bunlar olmayacak, taziye olmayacak, olursa jandarmaya bildirin, zor şey değil bunlar, bu bizim görevimiz, gelsinler gereğini yapsınlar” diye konuştu.

BEYŞEHİR'DE VAKA SAYISI SON BİR AYDA 4 KAT ARTTI

Beyşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Kendir de, konuşmasında Beyşehir’de yürütülen salgınla mücadelede son dönem verilerini paylaştı.

İlçe genelinde son bir ay içerisinde Kovid 19 vakalarının çok fazla arttığına ve bunun da sağlık kuruluşlarının iş yükünü önemli ölçüde artırdığına dikkati çeken Dr.Kendir, bir ay öncesine göre Beyşehir’de vaka sayısının 4 katı arttığını belirterek, “Yani 100 civarlarındaydı, şu an 500’lere dayandı. Bizim en büyük sıkıntımız, pozitif çıkan vakaların temaslılarını saklaması. Bu temaslılar da pozitif çıkıyor ve karantinaya alınmadığı takdirde hastalığı yaymaya devam ediyorlar. Bu konuda, köylerimizde muhtarlarımız ikametlerde kimlerin yaşadığını, kimlerle görüştüklerini daha iyi biliyorlar. Ekiplerimize muhtarlarımızın bu hususlarda daha çok yardımcı olmalarını ve destek vermelerini bekliyoruz” dedi.

BEYŞEHİR'DE SALGIN BOYUNCA 18 BİN KİŞİ KARANTİNADA KALDI

Dr.Kendir, konuşmasının son bölümünde Beyşehir’de Kovid-19 salgını başlangıcından bu yana son bir yıl içerisinde toplam 18 bin kişinin pozitif veya temaslı olarak karantinaya alındığını da vurgulayarak, “Yani Beyşehir’in dörtte biri karantinada kalmış bu sürede. Karantinaya girmek ayıp değil” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk da, okullarda başlayan yüz yüze eğitimin ardından ilçe merkezinde artan öğrenci yoğunluğuyla birlikte vaka sayılarında da artış görüldüğünü belirtti.

Okulları vaka yönünden takip altında bulundurduklarını ve günlük verileri takip ettiklerini vurgulayan Konuk, bir öğrenci veya öğretmenin öğrenim gördüğü sınıfta pozitif bir vakaya rastlanması halinde o sınıfta tekrar uzaktan eğitime dönüş yapıldığını belirterek, “Hemen gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Karantina süreci bitene kadar. Çünkü, eğitimi de sürdürülebilir bir şekilde devam ettirmek zorundayız. Öğrencilerimizin de öğrenimlerinden geri kalmaması gerekiyor” diye konuştu.

"AKŞAM GEZMELERİ, EV ZİYARETLERİ, GÜN PROGRAMLARI DEVAM EDİYOR"

Konuk, sürekli yaptığı okul ziyaretlerinde öğrencilerin maske, mesafe ve temizlik kurallarına daha çok riayet ettiklerini gözlediğini de vurgularken, “Öğrencilerimiz de bu açıdan çok büyük bir problem yok. Ama öğrenci velilerimizin yaşadığı yerlerdeki hareketliliği bizleri tedirgin ediyor. Öğrencilerden aldığımız bilgilerde, köylerde sosyal mesafeye uyulmaması, akşam misafirlikleri, komşu ve gün gezmelerinin devam ettiğini duyuyoruz. Bunların bu dönemde olmaması gerekiyor. Bu konuda herkesten hassasiyet bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, yapılan sunumda muhtarlara Kovid-19’un bulaşma yolları ve hastalık hakkında da bilgiler verilirken, yöneltilen sorular cevaplandırıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Özdemir:, Kurallara, uymayanları, ihbar, etmekle, mükellefsiniz,
Yorumlar
Haber Yazılımı