Haber Detayı
12 Temmuz 2017 - Çarşamba 13:16 Bu haber 4369 kez okundu
 
Özel Öğrenciler Hasat Mutluluğu Yaşadı
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Tarıma Engel Yok Projesi kapsamındaki özel öğrenciler, bahar aylarında kendi elleriyle dikimini yaptıkları domates, salatalık ve biber gibi sebzelerden ürün toplamanın mutluluğunu yaşadılar.
Eğitim-Kültür Haberi
Özel Öğrenciler Hasat Mutluluğu Yaşadı

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü Tarıma Engel Yok Projesi kapsamındaki özel eğitim öğrencileri, bahar aylarında kendi elleriyle diktikleri sebzelerin hasadını yaptı. Yaz aylarında Genç KOMEK Yaz Okulu’nda eğitim gören özel öğrenciler, bahar aylarında Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde kendilerine ayrılan alana kendi elleriyle dikimini yaptıkları domates, salatalık ve biber gibi sebzeleri toplamanın mutluluğunu yaşadı.

Toprak hazırlığından ürün hasadına kadar bitkinin toprakla bütünleştiği her aşamayı uygulamalı olarak yaşayan öğrenciler, dalından topladıkları her bir sebzenin sevincini yaşayarak Tarımda Engel Yok Projesi’ne adeta hayat verdi. Kendi elleriyle yetiştirdikleri ürünleri gururla evlerine götüren özel öğrenciler, toprağın ve bitkinin tedavi ve rehabilite edici etkisinin yanında el becerisi de kazandılar. Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde sürdürülen proje, engellilerin toplumda kabul edilebilirliğinin artırılması, insanların çevrelerine ve olaylara engellilerin gözüyle bakabilmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Özel, Öğrenciler, Hasat, Mutluluğu, Yaşadı,
Yorumlar
Haber Yazılımı