Haber Detayı
21 Kasım 2016 - Pazartesi 08:25 Bu haber 5496 kez okundu
 
Öztürk: Beyşehir Üniversiteyi Hak Ediyor
BEYŞEHİR - ÖSYM Beyşehir Sınav Koordinatörü ve SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Abdullah Öztürk, “Beyşehir üniversiteyi hak ediyor” dedi.
Eğitim-Kültür Haberi
Öztürk: Beyşehir Üniversiteyi Hak Ediyor

BEYŞEHİR - Beyşehir’de Pazar günü ilk kez yapılan KPSS ortaöğretim oturumunu değerlendiren Prof.Dr.Öztürk, KPSS, YGS ve açık öğretim fakültesi sınavlarının merkezi haline dönüşen Beyşehir’in zaman içerisinde bünyesindeki yükseköğrenim kurumlarıyla birlikte üniversiteye dönüşmesini arzu ettiklerini belirterek, “Beyşehir, inşallah bu hızlı gelişen sınav merkezi pozisyonunu sürdürür ve kısa zamanda belki de üniversite haline dönüşürüz, bu bölgeye çok daha büyük hizmetler veririz. Çünkü, Beyşehir bunu hak ediyor. Beyşehir, Konya’da birçok ilçe içerisinde, üniversite içerisinde çok büyük bir imkanı gerçekleştiriyor. Kadro olarak da çok çok iyi durumdayız” dedi.

Beyşehir’deki KPSS ortaöğretim oturumu ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Prof.Dr.Öztürk, ilçe merkezinin ön lisans düzeyinin ardından ortaöğretimde de ilk kez bir sınav merkezliğine ev sahipliği yaptığını belirtti. Bundan dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Öztürk, “Bu, ikinci tecrübemiz. Geçen sınavda bin 500’e yakın aday girmişti, bu defa 4 bin 633 aday sınava girdi, 700 personel sınavda görev aldı” dedi.

“YALVAÇ’TAN SINAVA KATILIM VARDI”

Aldıkları tedbirler sayesinde sınavlarda hiçbir sorun yaşamadıklarını vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti:

“Sınav öncesinde ÖSYM Üst Kurulu’nu birkaç gün önce topladık; kaymakamımız, ilçe emniyet müdürümüz, jandarma komutanımız, belediye temsilcimiz, nüfus müdürlüğü temsilcimizle beraber bütün önlemleri aldık. Kimlik sorunu olanlar, sınav öncesinde nüfustan gidip geçici kimlik de çıkartabildiler,  her türlü tedbiri aldık, hiçbir sorunumuz olmadı.  İnşallah gün geçtikte sınav şartlarını daha uygun hale getiriyoruz, tecrübemiz de artıyor ve velilerle de görüştüm,  Yalvaç’tan öğrencilerimiz vardı. Beyşehir’in civarında 7-8 ilçe var, bu ilçelerin çoğu Konya’ya bağlı değil ve kendi il merkezlerine daha uzak oldukları için Beyşehir’i tercih ediyorlar, dolayısıyla biz bu teklifimizde haklı olduğumuzu gösterdik. Aşağı yukarı 5 bine yakın öğrenci burada sınava girdi. Bu demektir ki Konya’da trafiğin çekilmez hale geldiği sınav günlerindeki durumda 5 bin öğrenciyi biz buraya çekmiş olduk ve ilimiz açısından da büyük bir rahatlama oldu, hem öğrenciler için ekonomik açıdan hem rahat bir ortamda sınava girme açısından bu sınavların ilçemizde yapılmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz.  Beyşehir bu anlamda da artık önemli bir hizmeti vermektedir”

SIRADA AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ SINAVLARI VAR…

Prof.Dr.Öztürk, Beyşehir’de bu hafta sonu da Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınavlarının yapılacağını da vurgularken, “Bu sınava da binin üzerinde öğrencimiz katılacak. Burada ilk ara sınavlarına girecekler. Açık öğretim fakültesi final ve bütünlemeleri de burada olacak. Gün geçtikçe ilçemizde açık öğretim fakültesi sınavlarına girecek öğrenci sayısının daha da artacağına inanıyoruz” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , ÖSYM, Beyşehir, Sınav, Koordinatörü, SÜ, Beyşehir, Ali, Akkanat, Tur
Yorumlar
Haber Yazılımı