Haber Detayı
22 Eylül 2022 - Perşembe 10:41 Bu haber 4792 kez okundu
 
Para Trap Federasyon Kupası’nda Huğlu Farkı
Para Trap Federasyon Kupası 20-21 Eylül 2022 tarihleri arasında Sakarya-Arifiye Atış Poligonunda düzenleniyor.
Spor Haberi
Para Trap Federasyon Kupası’nda Huğlu Farkı

Para Trap Federasyon Kupası 20-21 Eylül 2022 tarihleri arasında Sakarya-Arifiye Atış Poligonunda düzenleniyor.

2017 yılından sonra ilk defa tekrar etkinlik takviminde yer alan Para Trap, 4 şehirden 11 sporcunun katılımları ile başladı.


İlk gün 75, ikinci gün 50 atış olmak üzere toplam 125 atışta, tekerlekli sandalyede 80, ayakta 90 başarılı atış yapan sporcular uluslararası müsabakalar için gereken baraj puanını geçmiş olacak.



İlk gün atışlarının sonunda kendi kategorilerinde lider durumda bulunan sporcular şu şekildedir:

Ayakta (PT2) Hüseyin Sandal - 55

Oturarak (PT1) Erhan Aydın - 33

Günü lider tamamlayan Hüseyin Sandal uluslararası turnuvalarda başarı kazanmak istediğini dile getirdi.

Sandal ’’Uzun zaman sonra yapılan Para Trap Federasyon kupası, spora teşvik ve ilerisi için sağlayacağı motivasyon için çok önemliydi. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu yetkilileri sayesinde uluslararası müsabakalara katılma şansını yakaladık. Uluslararası takvimde yerimizi aldıktan sonra madalya mücadelesi vermek istiyorum. İnşallah ileride Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eder ve istiklal marşımızı okutabilirim" ifadelerini kullandı.

Tekerlekli Sandalye kategorisinin lideri Erhan Aydın ise arkadaşları ile ortak zeminde buluştuğu için kendini iyi hissettiğini söyledi.
Erhan ‘’Kendimi çok iyi hissediyorum. Aynı hobiyi ve zevkleri paylaştığım engelli adaşlarım ile birlikte ilk gün atışlarını tamamladık. Samimi bir ortamda güzel bir amaç için buluşmak organizasyona anlam katıyor. Bunun bir başlangıç olduğunun farkındayız. 5 senelik aranın ardından en kısa sürede hazır olarak başarılarımı vatanıma armağan etmek istiyorum’’ dedi.

Beyşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhlis Bülbül sosyal medyada paylaştığı mesajda Sandal'ı tebrik etti. Bülbül mesajında: "20-21 Eylül tarihlerinde Sakarya Arifiye’de düzenlenen para trap federasyon kupasında şampiyon olan odamız üyesi Huğlu esnaflarımızdan Hüseyin Sandal’ı tebrik ederim memleketimizi en iyi şekilde temsil ederek emeğinin karşılığını alıp şampiyonluğa ulaştı memleketimize bu dalda yaşattığı gurur için teşekkür eder başarılarının devamını dilerim" dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Para, Trap, Federasyon, Kupası’nda, Huğlu, Farkı,
Yorumlar
Haber Yazılımı