Haber Detayı
08 Ocak 2017 - Pazar 04:49 Bu haber 5285 kez okundu
 
‘Reklam, Teknoloji ile birlikte Gelişen Bir Sektördür’
Mustafa Gündoğar ile reklam sektörünün değişenleri, avantajları, dezavantajları ve sektörde daha bir çok merak edileni konuştuk
Bölgeden Haberi
‘Reklam, Teknoloji ile birlikte Gelişen Bir Sektördür’

Röportaj konuğumuz Bay Medya Prodüksiyon ve Organizasyon kurucu ortağı Mustafa Gündoğar ile reklam sektörünün değişenleri, avantajları, dezavantajları ve sektörde daha bir çok merak edileni konuştuk. Sektöre yıllarını vermiş bir isim olan Mustafa Gündoğar, dikkat çekici üslubu ve bilgisiyle Konya’da sektörün önde gelen isimlerinden…

Bilgileri ile bizleri aydınlattığı için kendisine çok teşekkür ederiz.

 

– Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
Konya doğumluyum. Birçok basın kuruluşunda muhabirlik ve kameramanlık görevinde bulundum. Uzun süre İstanbul’da Stüdyo Tonmaister’ı olarak çalıştım. 2000 yılından kurmuş olduğumuz reklam ve organizasyon sektöründe hizmet veren Bay Medya’da kurucu ortağı olarak devam etmekteyim.

 

– BAY MEDYA ve faaliyet alanları hakkında bilgi verir misiniz?
2000 senesinden günümüze kadar geçen sürede Prodüksiyon ve Organizasyon sektöründe kalitenin ve ayrıcalığın markası olarak, bu alanda Anadolu’dan tüm Türkiye’ye tam hizmet ajansı olarak hizmet vermekteyiz.

Özellikle organizasyon sektörünün oluşumu ve yapılanması ile paralel olarak kendini geliştiren Bay Medya, hizmet yelpazesini genişleterek reklam ve tanıtım alanında yapmış olduğu başarılı çalışmaların yanı sıra Ülke genelindeki reklam ve organizasyon ajanslarına sunduğu teknik altyapı hizmetiyle de kendini kanıtlamış bir reklam ajansıdır.

Bay Medya, yeni ürün ve sektörel teknolojileri sürekli takip ederek müşterilerine en iyisini sunmayı ve sektöründe öncü bir kuruluş olmayı hedeflemektedir. Bunu yaparken de iş ahlâkından taviz vermemeyi ve insani değerlere saygı göstermeyi her zaman ilke edinmiştir.

Organizasyonun büyüklüğüyle değil, kendisi ile ilgilenmeyi her koşulda prensip kabul eden şirketimiz yapılan bütün işlere sanatsal açıdan yaklaşarak her zaman yaratıcılığı ve yaratıcı fikirleri ön planda tutan profesyonel bir ajanstır. Yaptığımız her işte müşteri memnuniyetini esas alarak markamızla birlikte fikirlerimizi ve hedeflerimizi büyütmeyi planlıyoruz

Bu sebeple profesyonel iş kalitesi için büyük fikirler yaratabilecek güçlü beyinleri ve son teknolojiyi bir araya getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

 

‘’Müşterilerimizin memnuniyeti için kendimizi yenilemek ve geliştirmek zorundayız’’

– Reklam ajanslarından farklı olarak organizasyon ve prodüksiyon bakımından da bir çok hizmet veriyorsunuz. Bunun zorlukları ve size artıları nelerdir?

Yıllar geçtikçe insanların ve müşterilerimizin talepleri de çeşitlenmekte ve değişmektedir. Bu yüzden müşteri memnuniyeti bizim için önemli olduğundan dolayı her an kendimizi yenilemek ve geliştirmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Buda mesleğimizin ve sektörümüzün tatlı bir zorluğu. Artısı ise müşterinin gelişen teknolojinin artısından en kısa sürede yararlanması oluyor.

 

– Bünyenizde çalıştırdığınız kişiler ağırlıklı olarak hangi departmanda çalışıyor?
Şirketimiz ağırlıkta organizasyon sektörüne hizmet vermekte. Ama bünyemizde prodüksiyon ve grafik bölümümüz de belirli ulusal markalara çalışmalar yapmaktadır.

 

 -Reklam verenlerle  en çok yaşadığınız sorun nedir?
18 yıldır Allah bize hep sorunsuz müşteriler denk getirdi.

 

‘’Geldiğiniz yeri unutmamak çok önemli ‘’

– İleriye dönük hedefleriniz nelerdir?
Geldiğimiz yeri bilerek önümüzdeki yıllarda da aynı samimiyetle çalışarak 30 kişilik ekip sayımızı daha da yukarıya çekerek istihdamı artırma hedefindeyiz.

 

– Peki işe alımlarında ki önceliğiniz kişinin okullu olması mı alaylı olması mı?
Okul veya alaylıdan önce bizim için ve sektör için faydalı bir kişilik olmasına öncelik veririz.

 

– Akademik anlamda eğitim alan biriyle tamamen sektörün içinde tecrübe ile yetişen birinin arasındaki farklar sizce nelerdir?
Her ikisinin de artıları mutlaka var. Ama sektörde çekirdekten yetişen bir çalışan daha pratik ve daha hızlı çözüm ve hizmet sunabilmektedir. Akademik alanda eğitim alan arkadaşlar da alan çalışmalarında daha çok bulunurlarsa eminim sektöre çok artısı olacaktır.

 

– Stajyerlere olan bakış açınız ne şekilde?
Kendini bu işe adayarak gelen stajyer arkadaşlarımıza kapımız ve imkânlarımız sonuna kadar açık olup ,sabırlı ve sektörü öğrenmekte samimi ve istekli ise desteğimiz her zaman tamdır.

 

– Konya’daki firmaları reklama verdikleri değer bakımından nasıl değerlendirirsiniz?

Konya Firmalarının çoğu reklamın olumlu getirisinin henüz farkında olmadıklarını düşünüyorum. Ve reklam
bütçeleri kazançlarıyla doğru orantılı olmadığını da düşünüyorum.

 

– Yerelde reklam sektörüne hizmet etmenin ulusala göre avantajları veya dezavantajları nelerdir
Yerelde ki firmalarla aynı şehirde yaşadığımız için onların istekleri ile bizim çalışmalarımız daha kolay ve çabuk örtüşmekte. Bu bizim için bir avantaj dezavantajı ise yukarıda da ifade ettiğim gibi bütçe açısından bazen düşünülen projeler az etki yaratmakta.

 

– Müşterilerle empati kurmanın çalışmalara yararları nelerdir?
Doğru ve kaliteli bir iş empatiden geçer.

 

‘’Reklam, teknoloji ile birlikte gelişen bir sektördür’’

– Sizce Konya’daki reklam sektörü kendini geliştirdi mi? yoksa taklit şeklinde mi ilerliyor?
Konya’daki reklam ajansları verilen bütçe ve değerden dolayı kuru kavaktan düdük çıkarmaya çalışıyor. Yani reklam teknoloji ile birlikte gelişen bir sektördür. Bu gerekli bütçeyi ayırmasanız teknolojiden ve reklam kalitesinden uzak kalırsınız. Buda zaman içerisinde taklide döner gelişim bekleyemezsiniz.

 

 – Türkiye’de reklamın pazar payının artış hızının yükselmesinde yerel markaların rolü nedir?
Konya açısından düşünürsek en güzel örnek TORKU.

 

 – Reklam verenlere satış odaklı çözümler mi sunuyorsunuz yoksa firmanın geleceğine yönelik entegre pazarlama faaliyetleri de sunuyor musunuz?
Tabi ki firmanın çapı vizyonu ve heyecanı bizim onlara sunacağımız çalışmada çok etkili oluyor. Dolayısıyla satıştan daha ziyade firmaların gelecekteki reklam ve tanıtım vizyonuna artı değer katacak şekilde çalışmalara imza atmaya çalışıyoruz.

 

‘’Yerelde en etkili mecra Açıkhava ve iyi yönetilen bir sosyal medya ‘’

– Yerelde medya planlaması yaparken nelere dikkat ediyorsunuz?
Öncelikle yaşadığımız şehrin bir alışkanlığı ve kültürü var. Çalışmalarımızı hazırlarken bu alışkanlık ve kültüre göre şekillendiriyoruz. Müşteri için getirisi en yüksek reklam mecralarında yer almasını sağlıyoruz.

 

 Yerelde en etkili mecra sizce nedir?
Açık hava reklamcılığı ve iyi yönetilen bir sosyal medya

 

 – Ulusalda işlerini muhakkak takip ettiğiniz ve önemsediğiniz bir reklam ajansı var mı?
Genelde tüm sektördeki iyi reklamları takip ediyorum. 

 

– Ulusal yarışmalara katılıyor musunuz?
Hayır katılmıyoruz.

 

– Konya’da bir kaç reklam ajansıyla beraber bir sosyal sorumluluk anlamında bir proje yapılsa nasıl olurdu?


Güzel olur ama şehrimizde birçok ajans bir araya gelip güzel işler çıkarma anlamında hep kendilerini geriye almaktadır. Ama biz Bay Medya olarak dönem dönem sosyal sorumluluk projelerinin yer almaktan keyif almaktayız.

 

 – Son olarak eklemek istediğiniz bir konu ve sektöre yeni adım atanlara bir tavsiyeniz var mı?
Bu sektörde var olmak isteyen arkadaşlara geleceği parlak olan bir yapıya hoş geldiniz diyorum. Doğru iş yapan ve doğru olan herkesin bu işten iyi para kazanacağına ve iyi bir gelecek elde edebileceğine inanıyorum.

Hazırlayanlar:

Selçuk Üniversitesi Reklamcılık 4. Sınıf Öğrencileri: Erdem Oktay, Ercan Gökçe, İsmail Narin, Hasan Acar, Abdullah Onur Duruk
Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: ‘Reklam,, Teknoloji, ile, birlikte, Gelişen, Bir, Sektördür’,
Yorumlar
Haber Yazılımı