Haber Detayı
27 Mayıs 2014 - Salı 15:12 Bu haber 8479 kez okundu
 
Sağlığına Kavuşması 2 Bin 400 Tl'ye Bağlı
Beyşehir - İlçemizde 12 kez beyin ameliyatı geçiren 15 yaşındaki Ahmet Ateş’in ailesi, çocuklarının sağlığına kavuşması için gerekli olan 2 bin 400 lira değerindeki beyin şantını alabilmek için yardım bekliyor.
Güncel Haberi
Sağlığına Kavuşması 2 Bin 400 Tl'ye Bağlı

            İlçemizde 12 kez beyin ameliyatı geçiren 15 yaşındaki Ahmet Ateş’in ailesi, çocuklarının sağlığına kavuşması için gerekli olan 2 bin 400 lira değerindeki beyin şantını alabilmek için yardım bekliyor.

            Hacıarmağan Mahallesi’nde oturan 35 yaşındaki Ayşe Ateş, Ortaokulda öğrenim görürken 8’inci sınıfta sağlık durumunun bozulması nedeniyle eğitime ara vermek durumunda kalan oğlu Ahmet  için gözyaşı döküyor. Oğlunun bir an önce iyileşip sağlığına tekrar kavuşacağı günleri beklediğini söyleyen anne Ayşe Ateş, çocuğunun 7 yaşında beyninde tümör tespit edilmesinin ardından 8 yıl içerisinde tam 12 kez operasyon geçirdiğini söyledi. 2,5 ay önce özel bir hastanede gerçekleştirilen son ameliyatın ardından oğlunun sağlığına kavuşmayı beklerken, durumunun daha da kötüye gitmeye başladığını anlatan Ayşe Ateş, “Beynindeki tümör nedeniyle kafası büyüyor, ellerinde titreme, ağzında akıntı var. Bir haftadır kan kusmaya da başladı. epilepsi hapı da  kullanıyoruz” dedi.

       Doktorunun son kez muayene ettiği oğlunun en kısa sürede tekrar ameliyata alınması gerektiğini anlatan gözü yaşlı anne Ateş, ancak bunun için gerekli olan 2 bin 400 lira olduğunu öğrendikleri beyin şantını, imkansızlıklardan dolayı alamadıklarını ifade etti. Şant cihazını devletin de karşılamadığını belirten gözü yaşlı anne, “Oğlum önceki ameliyatlarını özel hastanede oldu. Doktoru, ‘hastane parası ile bıçak parası almayacağım, gerekirse ben cebimden ödeyeceğim, siz şantı alın’ dedi. Ancak, alma imkanımız yok. Ameliyat olmaması halinde ‘ölür ya da yaşar’ diye bir şey demedi ama eski haline döneceğini, ellerdeki titremenin ortadan kalkacağını, yeme içmenin tekrar olacağını söyledi. Şu anda oğlumu ağzından mama ile beslemeye başladık. Devletten tek isteğimiz şant. Oğlumun sağlığına kavuşmasını istiyorum” diye konuştu.

            Büyük üzüntü içerisindeki 54 yaşındaki baba İbrahim  Ateş de, çaycılık yaptığını ve gelir durumunun şant cihazını almaya yeterli gelmediğini belirterek, “Allah rızası için yardım bekliyorum” şeklinde konuştu.

       Hasta yatağında güçlükle konuşan Ahmet Ateş ise, yetkililere “Sağlığıma kavuşmak, kurtulmak istiyorum, yardım edin” diye seslendi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Beyşehir, , , , , , , , , , , , , , İlçemizde, 12, kez, beyin, ameliyatı, geçire
Yorumlar
Haber Yazılımı