Haber Detayı
26 Mayıs 2014 - Pazartesi 20:45 Bu haber 5096 kez okundu
 
Doğayla buluştular
BEYŞEHİR-Beyşehir’de düzenlenen doğayla buluşma ve kurumlararası kaynaşma etkinliğinde biraraya gelen kamu çalışanları, Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için de dua etti.
Yaşam Haberi
Doğayla buluştular

            BEYŞEHİR-Beyşehir Kaymakamlığı ve Beyşehir Belediye Başkanlığı öncülünde düzenlenen etkinlik, Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Kurucuova bölgesi İslibucak ormanlarında gerçekleştirildi.
             Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan kazada hayatını kaybeden madenciler için okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Türkiye'nin en güzel ilçelerinden birisinde yaşadıklarını belirterek, "Etkinliğimizin gayesi; ilçemizin doğal güzelliklerini özellikle kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışan personele ve ailelerine tanıtmak, hoşça bir gün geçirmektir. Amacımız; önce biz tanıyalım ki, sonrasında etraf tanısın. Biz tanımadan ilçemizi başkalarına tanıtma imkanımız yoktur. Tanıyalım ve ayrıca bu güzelliklerden de yararlanalım. Anamas dağlarını biliyorsunuz, Beyşehir Gölü'ne yukarıdan bakan, etekleri gür ve yeşil ormanlarla kaplı, yazın ortalarına doğru kar bulunan, güneşin gurubu ayrı bir güzellik arz eden bir yer. Özellikle güneş batarken adeta Anamas dağlarının içerisinde bir kızıllık ve yangın; bu kızıllık ve yangının gölgesi de günün her saatinde farklı bir rengi olan Beyşehir Gölü'ne düşüyor. Bu güzellik dünyanın başka bir yerinde yok, biz bu güzelliği bugün yerinde görerek, yaşayarak, sizlerin beğenisine ve faydasına sunuyoruz" dedi.
          Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık ise, bu etkinliğin orman teşkilatı açısından düzenlenmesinin amacının algıya yönelik uygulamaların geliştirilmesi olduğunu söyledi. Arık, "Bugün yapılan bu yürüyüşle tüm toplum kesimini oluşturan kamu personeli ve ailelerinin ormanı görerek, yaşayarak, kuşları, böcekleri, sincapları, ağaçları, dağı ve tabiatı yerinde görerek tanımalarını istedik. Ayrıca ormanların insan sağlığına olumlu etkilerine dikkat çekerek, vatandaşlarımıza yürüyüş yapma alışkanlığı kazandırmayı hedefledik. Bu güzellikleri hep beraber koruyarak, orman yangınlarına karşı vatandaşlarımızın da daha dikkatli olmalarını istiyoruz" dedi.
          Katılımcılar, 6 kilometre mesafeli parkurda doğa yürüyüşüne Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük'ün startı ile başladı. Yaklaşık 1,5 saat süren ağaçlar içerisindeki parkurda yapılan yürüyüşün tamamlanmasının ardından katılımcılara yemek ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Ardından serbest etkinlikler yapılırken, katılımcılar aileleriyle birlikte orman içerisinde voleybol müsabakaları, halat çekme, serbest yürüyüş gibi aktiviteler gerçekleştirdi. Etkinliğe Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Hüyük Kaymakamı Bayram Türker, Derebucak Kaymakamı Bülent Ay, Doğanhisar Kaymakamı Mehmet Çamlıca, Yenişarbademli Kaymakamı Cafer Sönmez, Beyşehir Garnizon ve ilçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkan Vekili Kahraman Göksu, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurt, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Macit, ilçede görev yapan kamu personeli ve aileleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİRBeyşehir’de, düzenlenen, doğayla, buluşma, kurumlararası, kaynaşma, etki
Yorumlar
Haber Yazılımı