Haber Detayı
21 Mart 2024 - Perşembe 18:20 Bu haber 22763 kez okundu
 
Başkan Bayındır’dan Işıl Işıl Bir Göl Kıyısı Müjdesi
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Kuyumcu vitrini gibi ışıl ışıl bir göl kıyısını ilçemize hazırlamak boynumuzun borcu”dedi.
Siyaset Haberi
Başkan Bayındır’dan Işıl Işıl Bir Göl Kıyısı Müjdesi

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Kuyumcu vitrini gibi ışıl ışıl bir göl kıyısını ilçemize hazırlamak boynumuzun borcu” dedi.

Bayındır, yeniden belediye başkanı seçilmesi halinde Beyşehir Gölü kıyı bandında hayata geçirecekleri yeni projeler hakkında bilgiler verdi.

Yürütecekleri kıyı ıslah çalışmalarının ayrıntılarına ilişkin paylaşımlarda bulunan Bayındır, Beyşehir Gölü’nün hem ilçe hem de ülke için olan önemini çok iyi bildiklerini belirterek, “Göl turizmini artırmak ve gölümüzü korumak adına yapacağımız kıyı ıslahı çalışmalarımızla göl çevresine birçok yeni alan kazandırağız” ifadelerine yer verdi.

Göl kıyılarının şehir merkezinde üniversite yol ayrımına kadar tahkimatla kaplı vaziyette olduğunu hatırlatan ve yeni kıyı ıslah projesi ile bu kıyı bandını  Dilayla mevkisi istikametine doğru 18 kilometre daha uzatacaklarını aktaran Bayındır, şu ayrıntılara yer verdi: “Kıyı ıslahı projemiz, üniversite yol ayrımından itibaren tahkimatla yapılmış vaziyette. Bunu 18 kilometrelik gençlik merkezine kadar DSİ Genel Müdürlüğü ile  Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile  Büyükşehir Belediyemizle,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla birlikte, Orman Bakanlığımızın da yer yer devreye gireceği yerler var.

 Bütün bu bakanlıklar arasında koordinasyonu sağlayarak gölün o sazlık bölgesinin altına tahkimatlar yaparak,  arkayı doldurarak yapacağız.  Uzun devreli gelişim planını,  2 binli yıllarda  Beyşehir Yeşildağ iskelesine kadar olan yerin hatta Kurucuova’ya kadar olan yerin de   kuş gözlem merkezleri de dahil planlanmıştı.

  Şimdi sıra uygulamaları çoğaltarak bizim gençlik merkezi dediğimiz eski Dilayla rampasına  kadar  önünde tahkimat, pere, taş döşenerek  yapılan bir düzenleme bu; arkası dolguyla elde edilen  bisiklet yolları, yürüyüş yolları,  arka planda da sosyal donatılar, kafeler büfeler.  Vatandaşımızın o güzergahta gidip  gelirken hem yürüyüş  sporunu yapsın, hem de orada bir ekonomik alan yaratalım,  kıyı ıslahının anlamı bu…  Işıl ışıl bir güney cephe, yani Dilayla’nın, rampanın önüne kadar  aydınlatılmış bir kıyı, nereden bakarsanız bakın; kuyumcu vitrini gibi, ışıl ışıl bir kıyıyı sizlere hazırlamak boynumuzun borcu. Beyşehir’imize hayırlı olsun.”

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Bayındır’dan, Işıl, Işıl, Bir, Göl, Kıyısı, Müjdesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı