Haber Detayı
15 Şubat 2019 - Cuma 14:36 Bu haber 7729 kez okundu
 
Şehit Polisin İsmi Beyşehir'de Bu Parkta Yaşayacak
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, bir parka Konya’da görevi esnasında şehit düşen polis memuru İsmail Yalçın'ın ismi verildi.
Güncel Haberi
Şehit Polisin İsmi Beyşehir'de Bu Parkta Yaşayacak

 

(Fotoğraflı)

KONYA-Konya’nın Beyşehir ilçesinde, bir parka Konya’da görevi esnasında şehit düşen polis memurunun ismi verildi.

Beyşehir Belediyesi, 26 Eylül 2018 günü Konya il merkezinde yunus timlerinde görev yaparken şüpheli bir aracı yakalama çalışmaları esnasında geçirdiği trafik kazası sonucu yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 3 Ekim 2018 tarihinde hayatını kaybederek şehit düşen Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde de 2,5 yıla yakın süreyle görev yapan polis memuru İsmail Yalçın’ın adını yaşatmak için ismini ilçe merkezinde bulunan bir parka verdi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Vuslat Parkı’nda geride kalan 2018 yılının sonunda yapımını tamamlayarak hizmete sundukları yeni çocuk oyun parkına Konya’da görevi esnasında şehit düşen polis memuru İsmail Yalçın’ın ismini verdiklerini söyledi.

Özaltun, Beyşehir Belediyesi Meclisi tarafından bir süre önce alınan meclis kararını uygulamaya geçirdiklerini, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde 7 Ekim 2013-22 Şubat 2016 tarihleri arasında Şehir İçi Trafik Büro  ve Polis Merkezi Amirlikleri bünyesinde  görev yaptıktan sonra Konya il merkezine atanan polis memuru İsmail Yalçın’ın şehit düşmesi sonrasında adının yaşatılması için ismini yeni düzenledikleri çocuk oyun parkına verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:  “Bu karardan dolayı belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Milletçe önemli günlerden geçiyoruz. Zaman zaman güvenlik güçlerimizden yurdun değişik yerlerinde mesai yaparken, görevleri dolayısıyla şehit düşenler oluyor, gazilerimiz oluyor. Tüm şehitlerimizi bu anlamda rahmetle yad ederken, gazilerimize ise acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimizi her zaman yüreğimizde taşıyoruz. Yattıkları yerlerde rahat etsinler inşallah. Onların anne-babaları, eşleri ve çocukları bizlerin emanetimizdir. Onların, başımızın üzerlerinde yerleri vardır.

Şehit polis memuru kardeşimiz İsmail Yalçın da, Konya’da görevi esnasında şehit düşen bir güvenlik mensubumuzdu. 2018 yılının son haftalarında kendisini görevi başında iken geçirdiği talihsiz bir kaza neticesinde kaybettik ve ebediyete uğurladık.  Görevi esnasında şehit düşen, beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine bağışlanan organlarıyla 3 kişiye hayat veren Yunus timi ekibinden şehit polis memuru kardeşimizin ismini, ilçemizin en güzel parkına verdik. İnşallah adını burada sonsuza dek yaşatacağız. Göl kıyısındaki yeni parkımızın ismi bundan böyle  Şehit Polis İsmail Yalçın Parkı olmuştur. Bu münasebetle şehit polis memuru kardeşimize bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken, başta ailesi ve Emniyet Teşkilatımız olmak üzere Türk milletine başsağlığı dileğimizi tekrarlıyoruz.”

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Şehit, Polisin, İsmi, Beyşehir'de, Bu, Parkta, Yaşayacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı