Haber Detayı
02 Aralık 2018 - Pazar 16:13 Bu haber 7606 kez okundu
 
Şems-i Tebrizi Mescidi ve Türbesi Şeb-i Arus Haftasında Ziyaret Edilebilecek
Şems-i Tebrizi Mescidi ve Türbesinde restorasyon çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, 745. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri için Konya’ya gelecek misafirler için, çalışma alanı dışında güvenli ziyaret koridoru oluşturarak türbeyi 7-17 Aralık tarihleri arasında ziyarete açık tutacak.
Eğitim-Kültür Haberi
Şems-i Tebrizi Mescidi ve Türbesi Şeb-i Arus Haftasında Ziyaret Edilebilecek

Konya genelinde tarihi eserleri restore ederek gelecek kuşaklara aktarma konusunda önemli çalımalar yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, Şems-i Tebrizi Mescidi ve Türbesi ile hemen yanında bulunan Emir İshak Bey Türbesi’nde restorasyon çalışması yapıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Şems-i Tebrizi Mescidi ve Türbesi’nin 13. yüzyılda yapıldığının bilindiğini belirterek, bu önemli eserin yanında bulunan Emir İshak Bey Türbesi ile birlikte gelecek nesillere aktarılması için çalıştıklarını söyledi.

ŞEB-İ ARUS HAFTASI ZİYARET EDİLEBİLECEK

Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar Konya genelinde çok sayıda ecdat yadigarı eseri restore ettiklerini kaydeden Başkan Altay, “Medeniyetimizin önemli bir mirası olan, hem Konya için hem de Hazreti Mevlana için büyük önemi olan Şems-i Tebrizi için yaptırılan mescid ve türbede yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Yapının raspası, dış duvar taşlarının derzinin açılması yapıldı. Daha sonra da iç ve dış duvarlara enjeksiyon gerçekleştirildi. Çatı elden geçirilerek kurşunları yeniden yapıldı. Şu anda da kalem işleri devam ediyor. Şems-i Tebrizi Mescidi ve Türbesi ile hemen yanlarında bulunan Emir İshak Bey Türbesi’nin restorasyonu toplamda 1,5 milyon liraya mal olacak. Çalışmayı 2019’un yaz aylarında tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. Konya Büyükşehir Belediyesi, 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Hazreti Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri esnasında inşaat alanı dışında güvenli ziyaret koridoru oluşturarak eserin ziyaret edilmesine imkan sağlayacak.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Şems-i, Tebrizi, Mescidi, ve, Türbesi, Şeb-i, Arus, Haftasında, Ziyaret, Edilebilecek,
Yorumlar
Haber Yazılımı