Haber Detayı
25 Şubat 2018 - Pazar 14:02 Bu haber 6819 kez okundu
 
Sevgi ve Merhamet Şehri Konya’da Hayvanlar İçin Acil Müdahale Ekibi
Konya Büyükşehir Belediyesi, sevgi ve merhamet şehri Konya’da yaralı veya güçten düşmüş sokak hayvanlarına kurduğu acil müdahale ekibi 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.
Bölgeden Haberi
Sevgi ve Merhamet Şehri Konya’da Hayvanlar İçin Acil Müdahale Ekibi

Sokak Hayvanları Acil Müdahale Ekibi oluşturan Konya Büyükşehir Belediyesi, bu hizmeti ile sokak hayvanlarına yardım elini uzatıyor. Kazalarda yaralanan, sahipsiz veya güçten düşmüş sokak hayvanlarına yardım için haftanın her günü çalışmalarını sürdüren ekipler, özellikle trafik kazası geçiren hayvanlara yaptıkları kritik müdahalelerle önem kazanıyor. Yaralı hayvan, Büyükşehir Belediyesi’nin Geçici Hayvan Bakımevi’ne getirilerek tedavileri yaptırılıyor. Durumları ağır hayvanlar ise, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde tedavi edilerek yeniden sağlığına kavuşturuluyor.

2017 yılında bin 375 yaralı ve güçten düşmüş hayvana müdahale eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mobil kısırlaştırma ve acil müdahale ambulansı ile hizmetlerini sürdürüyor. 0 530 291 10 03 numaralı telefona bilgi verilmesi ile birlikte harekete geçen ekipler, zor durumdaki sokak hayvanlarına gerekli müdahaleyi anında yapıyor. Söz konusu hayvanlar, vatandaşın talebi doğrultusunda acil müdahale ekibi tarafından alınıyor ve Konya Büyükşehir Belediyesi Geçici Havan Bakımevi’ne getiriliyor. Gerekli tedavi ve rehabilitasyonu yapılan hayvanlar, vatandaşlarımıza sahiplendiriliyor veya 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği gereğince alındığı ortama bırakılıyor. Bu arada kaza esnasında yaralanan hayvanlar, sigorta kapsamında özel poliklinikte de tedavi edilebiliyor ve söz konusu hayvanın tedavi masrafları, sigorta şirketleri tarafından karşılanıyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Sevgi, ve, Merhamet, Şehri, Konya’da, Hayvanlar, İçin, Acil, Müdahale, Ekibi,
Yorumlar
Haber Yazılımı