Haber Detayı
26 Şubat 2018 - Pazartesi 09:04 Bu haber 7893 kez okundu
 
Kozmik Oda FETÖ'yü Aşan Bir Komplodur
Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Hafta Birlikteyiz” konferanslarında bu hafta dönemin Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığını yürüten Emekli Albay Yusuf Akal, “Kozmik Oda ve Algı Operasyonlarını" anlattı.
Bölgeden Haberi
Kozmik Oda FETÖ'yü Aşan Bir Komplodur

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” programında bu hafta, dönemin Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanı Emekli Albay Yusuf Akal, “Kozmik Oda ve Algı Operasyonları” konulu konferans verdi. Konferansa Birlik Vakfı Konya Şubesi Başkan Vekili Abdi Parlak, vakıf üyeleri ve davetliler katıldı.

        Vakfın çalışmaları hakkında bilgi veren Parlak, bu çalışmalar kapsamında güncel meselelere ışık tutacak konferanslar düzenlediklerini, bu nedenle de yakın tarihimizde Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen Kozmik Oda konusunu uzmanından dinlemekten memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

         Emekli Albay Akal, kamuoyunda Kozmik Oda olarak bilinen Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda yaşanan süreci değerlendirdi. Kozmik Oda kumpasına maruz kalan dönemi anlatan Akal, algı operayonlarıyla ilgili de bilgi verdi. Algı yönetimlerinin psikolojik yönlendirme sürecinden geçtiğini vurgulayan Akal, ABD kayıtlarına geçen algı yönetiminden bahsederek, kozmik oda soruşturması hakkında da bilgi verdi. Akal, “Cumhuriyet Savcılığı'nın suikast iddiasıyla başlattığı Kozmik Oda soruşturmasında Özel Kuvvetler Komutanlığı tarafından direk görevlendirilerek, bilgi sızdırdığından şüphelenen bir kurmay hakkında bilgi topladık. Emir, Genelkurmay Başkanlığı'ndan bizzat verildi.  Görevimiz yasadışı değildi. 19 Aralık Cumartesi günü saat 19.00 sıralarında Özel Harekat polisleri tarafından, görev yapan subaylara müdahele yapılmasıyla operasyon başladı. Takip görevi verdiğim bir albay ve bir binbaşı o gün görev bitiminde araçlarına binmek üzereyken polisler tarafından gözaltına alınıyorlar. Kendilerini tanıtma fırsatı verilmeden elleri kelepçelenip üst taraması yapılan subaylar, daha sonra kimliklerini gösterince polisler kendilerine bir ihbar geldiğini ve bu nedenle tutuklama yaptıklarını söylediler. Bu durumu da savcılığa belirttiklerini ifade ettiler. Görevlendirdiğim albayın bana telefon etmesiyle beraber hemen olay yerine gittim. Olay yerinde karşılaştığım manzarada subayların etrafı 5-6 kişilik polis ekibiyle çevrilmişti. Bu süre içerisinde polisler albayın üzerine atlayıp  elinden bir şey almaya çalıştılar. Polislerin iddiasına göre albay küçük bir kağıt parçasını yutmaya çalışıyor, Albayın iddiasına göre de kaba üst taramasında notu polisler albayın cebine koyuyor. Üzerinde bir cadde ve numara yazılı olan küçücük bir kağıdı albayın cebinden almaya çalışıyorlar. Çıkan kağıdın ne olduğunu anlamaya çalışırken polisler tarafıdan gözaltına alınıyorlar" diye konuştu.

         Mahkeme hakiminin tutuklamayı gerektirecek bir delilinin olmadığı gerekçesiyle tutuklama yetkisini iptal ettiğini ve soruşturmada adı geçenlerin serbest bırakıldığını bildiren Akal, Kanun gereği Kozmik Odada devlet sırrı belgelerin bulunduğunu ve bu odaya Genelkurmay Başkanlığı'nın yetki verdiği kişiler dışında kimsenin giremeyeceğini söyledi. Kozmik Odanın FETÖ'YÜ aşan, hatta uluslararası güçlerin ötesinde bir komplo olduğunu anlatan Akal, Kozmik Oda bilgilerinin ulaşılması konusunda ise FETÖ terör örgütünün kumpas kurarak komplo gerçekleştirdiğini vurguladı.

        Programın sonunda Birlik Vakfı Konya Şubesi Başkan Vekili Abdi Parlak, Emekli Albay Yusuf Akal'a günün anısına tablo hediye edildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Kozmik, Oda, FETÖ'yü, Aşan, Bir, Komplodur,
Yorumlar
Haber Yazılımı