Haber Detayı
21 Eylül 2023 - Perşembe 20:26 Bu haber 28023 kez okundu
 
Turizm Sektörünün Önde Gelen Akademisyenleri Beyşehir’de Buluşuyor
BEYŞEHİR - Beyşehir, Ekim ayında düzenlenecek 1.Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi’ne (ILTC2023) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Turizm Sektörünün Önde Gelen Akademisyenleri Beyşehir’de Buluşuyor

BEYŞEHİR - Beyşehir, Ekim ayında düzenlenecek 1.Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi’ne (ILTC2023) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek kongrede Türkiye’nin farklı illerinden gelecek turizm sektörünün önde gelen akademisyenler ve profesyonelleri ile paydaşları Beyşehir’de buluşacak.

SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı ve ILTC2023 Kongre Başkanı Prof.Dr.Abdullah Karaman, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, fakülte olarak ev sahipliğini üstlendikleri kongrenin turizm sektörünün öncü isimlerini bir araya getireceğini belirterek, “Turizm alanındaki son gelişmelerin ele alınacağı ve deneyim paylaşımı yapılacağı kongremiz, geleceğe dair vizyonları tartışmak üzere 5-7 Ekim 2023 tarihleri arasında Beyşehir’de düzenlenecektir.”ifadelerine yer verdi.

Kongrenin temasının “göl turizmi” başta olmak üzere “doğa tabanlı turizm” olarak belirlendiğini ifade eden Prof.Dr.Karaman, şu bilgileri paylaştı:

“ILTC2023, turizm sektörünün önde gelen akademisyenlerini, profesyonellerini ve paydaşlarını bir araya getirecek, turizm alanındaki son trendleri, sürdürülebilirlik çözümlerini, dijital dönüşümü ve sektörün gelecekteki yönelimlerini ele alacak bir bilimsel etkinliktir.

Katılımcılar, etkinlik boyunca paneller, konuşmalar, özel oturumlar ve gezi programıyla bilgi paylaşımı sağlayacaklardır.

Ayrıca, sektördeki son gelişmeleri öğrenme, deneyimleri paylaşma ve en önemlisi de sektördeki önemli isimlerle networking yapma şansına sahip olacaklardır.

Kongre boyunca özel ve bilimsel oturumlar düzenlenecek, açılış konuşmacısı olarak kongremize teşrif edecek isimler Massachusetts Üniversitesi’nden Prof.Dr.Muzaffer Uysal, Türk-Alman Üniversitesi’nden Prof.Dr. Ruhet Genç, Higher Colleges of Technologies Abu Dhabi Womans College’den Katia Iankova ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Danışmanı Hayri Çavuşoğlu olacaktır.

Programın son günü ise katılımcılar için profesyonel rehberler eşliğinde Beyşehir-Konya turu düzenlenecektir.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Turizm, Sektörünün, Önde, Gelen, Akademisyenleri, Beyşehir’de, Buluşuyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı