Haber Detayı
04 Ağustos 2018 - Cumartesi 11:07 Bu haber 7134 kez okundu
 
Türk Yıldızlarının Prova Uçuşu Nefesleri Kesti
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Göl Festivali kapsamında yapacakları gösteri öncesi prova uçuşu gerçekleştiren Türk Milleti’nin gökyüzündeki milli takımı olarak bilinen Türk Yıldızları, akrobatik hareketleri ile izleyenleri büyüledi.
Güncel Haberi
Türk Yıldızlarının Prova Uçuşu Nefesleri Kesti

 BEYŞEHİR - Beyşehir semalarında bir anda gökyüzünde alçaktan uçan jet uçaklarını gören ve ne olduğunu anlamaya çalışan vatandaşlar, deneme ve prova uçuşları yapıldığını öğrenince göl kenarında gösterileri izlemenin keyfini çıkardı. Aslını aratmayan provalar vatandaşlardan tam not alırken, zorluk dereceli yüksek hareketler ise yürekleri ağza getirdi.

        Gösterilerde, 7 süpersonik (ses üstü) uçak kullanan dünyanın sayılı akrotimi olan Türk Yıldızları, prova uçuşlarında Beyşehir semalarında akrobatik hareketler gerçekleştirerek izleyenlerin adeta nefesini kesti. 4’lü ve 2’li paketler halinde uçuşlar gerçekleştiren Türk Yıldızları, birbirlerine oldukça yakınlaşınca vatandaşların yüreği ağzına geldi. Vatandaşlar, seyrine doyum olmayan görüntüleri kaydetmek için cep telefonlarıyla çekim yaptı. Türk Yıldızları’na ait uçakların gökyüzünde yaptığı akrobatik hareketler ilgiyle izlendi.

       Prova uçuşlarını göl kenarından izleyen Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, asıl gösterilerin olacağı 5 Ağustos Pazar günü saat 17.00’de başlayacak Türk Yıldızlarının gösterilerini izlemeye tüm Beyşehirlileri ve Konya halkını davet etti.

        Türk Yıldızları halen dünyada seste hızlı 7 süpersonik jet uçağıyla gösteri yapan bir tim olarak biliniyor. Gösteriler, yurtdışında Türk Milleti’ni temsil etmek, yurtiçinde ise TSK ile Türk Milleti arasındaki bağın daha da güçlendirilmesine katkı sağlamak ve gençlerin havacılığa ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne olan sevgisini artırmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Türk, Yıldızlarının, Prova, Uçuşu, Nefesleri, Kesti,
Yorumlar
Haber Yazılımı