Haber Detayı
04 Ağustos 2018 - Cumartesi 16:41 Bu haber 6860 kez okundu
 
Beyşehir Göl Festivali Devam Ediyor
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Göl Festivali devam ediyor.
Güncel Haberi
Beyşehir Göl Festivali Devam Ediyor

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından göl kenarındaki festival alanında düzenlenen 10 gün süreli festival, ilçeyi de renklendirip hareketlendirdi. Her gün bir sanatçının düzenlenen konser programları ile sahne aldığı festival kapsamında çeşitli etkinlikler de düzenleniyor.

        Festival çerçevesinde Akçabelen ‘Çetmi’ Şeker Fasülye Şenliği düzenlendi.  İlçeye bağlı Akçabelen Mahallesi’nin ünlü şeker fasülyesi yerleşim merkezinde pişirildikten sonra getirildiği festival alanında ziyaretçilere ikram edildi.

        Belediye Başkanı Murat Özaltun, her yıl Akçabelen Mahallesi’nde düzenlenen şeker fasülye şenliğini bu yıl festival konseptine dahil ettiklerini belirterek, “Bu yıl şenliğimizi de dernek başkanımız ve mahalle muhtarımızla da istişare ettikten sonra ilçemiz merkezinde festival kapsamında yapmaya karar verdik. Akçabelen’den gelen hemşerilerimizle burada biraraya geldik, mahallemizde pişirilen şeker fasülyemizi festival alanına gelen ziyaretçilerimize, misafirlerimize ikram ettik. Dolayısıyla, hemşerilerimizden, misafirlerimizden, yerli ve yabancı ziyaretçilerimizden bu fasulyenin lezzetini bir kez tatmasını istiyoruz. Çünkü bir kez yediniz mi adeta bağımlılık yapıyor. Bir kez yiyin gerisini merak etmeyin.Zaten tadan da onun farkına varacaktır. Türkiye’de İspir fasülyesi çok meşhur ama, dönüp baktığınızda protein değeri en yüksek olan şeker fasülye de Akçabelen Mahallemizde yetişiyor. Bu konuda, gölümüzden de aldığı nemle yetiştirildiği topraklarda erken ekilebilme, hasat edilme gibi bir imkan da sözkonusu. Belediye olarak, bölgemizde yetişen şeker fasulyemizin tanıtımı noktasında elimizden gelen her türlü çalışmayı yapıyoruz. Dolayısıyla, bu yıl da daha iyi bir tanıtım için bu festival kapsamına şenliğimizi almış olduk. Amacımız, Akçabelen şeker fasülyesini Türkiye’de marka bir ürün haline getirebilmek. Böyle bir etkinlikle, festivalimize verdikleri destekten ötürü Akçabelen Mahallesinde yaşayan hemşerilerimize, dernek başkanımıza ve muhtarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

       Akçabelen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Metin Ünüvar da, bu yıl 5’incisini düzenledikleri şenliği Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’dan gelen talep üzerine ilçe merkezinde yapılan festival etkinliklerine dahil ettiklerini belirterek, “Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çünkü, etkinliklerimize yaptığı katkılar gerçekten çok fazla. Biz artık bu şenliklerimizi geleneksel ve devamlı bir hale getirmek istiyoruz. Fasülyemizi bir dünya markası yapmanın amacını taşıyoruz” diye konuştu.

        Akçabelen Mahallesi Muhtarı Selman Şanal da, Akçabelen’in bölgedeki meşhur ürünü olan şeker fasülyesini Türkiye çapında tanıtmak için birtakım etkinlik ve çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bu yıl festival kapsamında bu şenliğimizi gerçekleştiriyoruz. Göl festivalinde yöresel ürünümüzü misafirlerimize ikram etmek, lezzetini tattırmak suretiyle tanıtmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

       Bu arada, bir TV kanalında yayınlanan “O Ses Türkiye” yarışmasına katıldıktan sonra, yarışmada seslendirdiği “Nar tanem” isimli şarkısıyla tanınan ve müzikseverler tarafından oldukça beğenilen Hasan Karadaş da Göl Festivali’nin 8’inci gününde düzenlenen konser programında Beyşehirliler’le buluştu. Karadaş, sahne performansıyla tam not aldığı yaklaşık 1,5 saat süren konser programında festival alanını dolduran kalabalığın da beğenisini kazandı. Karadaş’ın konser programı öncesinde ise yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar ile düzenlenen animasyon gösterileri festivale renk kattı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Göl, Festivali, Devam, Ediyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı