Haber Detayı
24 Mayıs 2018 - Perşembe 08:55 Bu haber 6070 kez okundu
 
Türkiye’nin Geleceği Kaynakları ve Teknolojidir
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından yürütülen Yarını Kodlayanlar Projesi’nin Konya toplantısına katıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
Türkiye’nin Geleceği Kaynakları ve Teknolojidir

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından hayata geçirilen Yarını Kodlayanlar Projesi’nin Konya toplantısına katıldı.

PROJE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNDE ÖNEMLİ KAPILAR AÇACAKTIR

Çok dinamik ve hızla gelişen bir ülke olan Türkiye’de geleceğin iki önemli unsurunun kaynakları ve teknoloji olduğunun altını çizen Başkan Uğur İbrahim Altay, “Özellikle çocuklarımızın belli bir yaşta böyle bir eğitim almasının gelecekte onlar açısından çok önemli bir kapı açacağına inanıyorum. Türkiye’nin geleceğinde çocuklar inşallah önemli projeleri yürütecekler” diye konuştu.

YEREL YÖNETİMLER OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Gelecek nesillerin eğitilmesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanında yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının da mutlaka çocukların eğitimi konusunda rol almak zorunda olduğunu kaydeden Altay, “Bizler de belediyeler olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ve geliştirerek bunu yapmaya devam etmek zorundayız. Projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Projeye Suriyeli çocukların da dâhil edilmesi çok güzel bir açılım. Onların hem kaynaşması hem de onların geleceğine dönük yeni bir çözüm olacaktır. İnşallah buradan yetişecek çocukların gelecekte çok önemli görevlere gelmesine de şahitlik etmeyi temenni ediyorum” dedi.

KODLAMA YAPACAK ÇOCUKLARIMIZIN KODLARINI GELİŞTİRİYORUZ

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Türkiye’nin son 16 yıldır teknolojiyi oluşturan ve geliştiren ülke olmak adına önemli çalışmalar yaptığını dile getirerek, “İşte bunu ancak bu yaşlarda başlarsak başarabiliyoruz. Yani kodlamayı yapacak çocuklarımızın kodlarına bunu veriyoruz. Bunu kesinlikle başaracağız bu programlar da son derece önemli” dedi. Dijital dünyanın dilinin kodlama olduğunu hatırlatan Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan da çocukların kodlamayı yapmaya başladığında Türkiye’nin de dijitalleşeceğini, kodlamanın yaygınlaşması ile de kodlamanın yerli yazılım üretimini teşvik edeceğini söyledi. Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ise amaçlarının dünyada bu konudaki iyi uygulamaların Türkiye’de de yürütülmesi ve kamuya destek olmak olduğunu sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, projede yer alan çocuklarla bir araya gelerek kodlama eğitimlerini izledi ve uygulamalar sonucunda ortaya çıkan ürünleri incelediler.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Türkiye’nin, Geleceği, Kaynakları, ve, Teknolojidir,
Yorumlar
Haber Yazılımı