Haber Detayı
06 Kasım 2017 - Pazartesi 08:46 Bu haber 6750 kez okundu
 
Yabancı Öğretmen ve Öğrenciler Geri Dönüşüm Tesisine Gezi
BEYŞEHİR - Avrupa Birliği Erasmus+ Okullar arası iyi uygulamalar ve paylaşımlar projesi çerçevesinde Litvanya ve Estonya’dan Konya’ya gelen öğretmen ve öğrenci grubu Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren bir geri dönüşüm tesisini ziyaret etti.
Eğitim-Kültür Haberi
Yabancı Öğretmen ve Öğrenciler Geri Dönüşüm Tesisine Gezi

BEYŞEHİR - Seydişehir Taraşçı Şehit Okan Altıparmak Ortaokulu’nun da ortak olduğu ‘Çevre Dostu Hareketler’ Projesi kapsamında  Estonya ve Litvanya’dan Türkiye’ye gelen 4 öğretmen ve 7 öğrenciden oluşan grup, Beyşehir’de bulunan geri dönüşüm fabrikasını ziyaret etti.

      Burada, Beyşehir Belediyesi’nin geri dönüşüm çalışmaları kapsamında anlaşmalı olduğu geri dönüşüm firmasının tesislerini gezen yabancı misafirler,  yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler aldı.

       Geri Dönüşüm Firmasının Müdürü Furkan Girgin, Fabrika Müdürü Sadık Girgin ve Çevre Mühendisi Ceyhun Ersoy, yurt dışından gelen yabancı misafirlere, video görüntüleri eşliğinde yürütülen geri dönüşüm  çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

       Sunumlarda, Beyşehir bölgesinde bulunan ve tek olan tesisin, çevrede bulunan ilçe belediyelerinin atıklarının toplama işlemlerini yapmakta olduğu anlatılırken, Türkiye’de ve bölgede yapılan ambalaj atıklarının nasıl toplandığı ve toplanan bu atıkların dönüşüm sürecinde ne gibi işlemlere tabi tutulduğu hakkında yabancı misafirlere bilgiler de aktarıldı.   

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Yabancı, Öğretmen, ve, Öğrenciler, Geri, Dönüşüm, Tesisine, Gezi, , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı