Haber Detayı
14 Mart 2019 - Perşembe 14:38 Bu haber 6106 kez okundu
 
Yaşar: Bu Dönemde İnşallah Helvayı Yapacağız
BEYŞEHİR - Beyşehir’de, İçerişehir Mahallesi sakinleriyle yerel seçim çalışmaları kapsamında biraraya gelen Cumhur İttifakı’nın İlçe Belediye Başkan Adayı Üzeyir Yaşar, “Bu dönemde inşallah helvayı birlikte yapacağız. İçerişehir Mahallemizi ve gölümüzü bir bütün halinde inşallah turizme kazandıracağız” dedi.
Siyaset Haberi
Yaşar: Bu Dönemde İnşallah Helvayı Yapacağız

BEYŞEHİR - Yaşar, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ile partililerin de eşlik ettiği toplantıda İçerişehir Mahallesi sakinleriyle buluştu, seçimde göreve gelmesi halinde yeni dönemde hayata geçireceği proje ve hizmetleri anlattı.

Konuşmasında, ecdat mirası tarihi Eşrefoğlu Camisi ve külliyesinin de sınırları içerisinde yer aldığı İçerişehir Mahallesi’nin önemini çok iyi bildiğini vurgulayan Yaşar, bu bölgeye ayrı bir değer verilmesi gerektiğini, yeni dönemde bu değere kavuşması için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

İçerişehir’de Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen bedesten ve medrese bölümündeki restorasyon çalışmalarının tamamlandığını belirten Yaşar, mahalle muhtarlığının girişimleri ve Konya Milletvekili Gülay Samancı’nın da desteğiyle yerleşim merkezinin ihale süreci tamamlanan yeni bir sağlık ocağına kavuşacağını söyledi.  

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un geçtiğimiz günlerde Beyşehir’e yaptığı ziyarette İçerişehir Mahallesi’ni ve sahil bandının mevcut durumunu da gördüğünü anlatan Yaşar, “Bu ziyarette, bu bölgeyle ilgili hayallerimize de gerçekleştirilmek üzere bir adım atılmış oldu. Beyşehir’e kazandırılacak millet bahçesi projesi herhangi bir aksilik olmazsa yüzde 90 gibi Soğla mevkimizde inşallah hayata geçirilecek. Bakanımız, İçerişehir’deki göl sahil bandının görüntüsünün değişmesi ve düzeltilmesi için de talimat verdi. İnşallah, Allah nasip eder göreve gelirsek bu mahallemizin eski otogar bölgesindeki kıyı kesiminde de gerekli olan peyzaj çalışmalarını başlatacağız. Burada örnek bir peyzaj alanı oluşturup ilçemizin çehresini olması gerektiği gibi daha da değiştireceğiz. Zaten seçim beyannamemizde de bu bölgede yürüteceğimiz çalışmalara ilişkin de vaadlerimiz yer alıyor. İnşallah bu bölgede ilk olacak, herkesin görüp takdir edeceği, beğeneceği, ziyaretçilerimizin ilçemizde bulunmaktan keyif alacağı bir park alanını İçerişehir Mahallemize kazandırmış olacağız. Bu mahallemizde yürütülmesi planlanan sokak sağlıklaştırması çalışmaları da inşallah yeni dönemde Büyükşehir Belediyemizin kazandıracağı ivme ile  başlayacak ve hızlı bir şekilde devam edecek. Büyükşehir Belediye Başkanımızın zengin bir ecdat mirasına sahip İçerişehir Mahallemize özel bir ilgisi ve alakası var. O’nun da desteğiyle sokak sağlıklaştırması çalışmalarını bir an önce başlatarak İçerişehir Mahallemizi ve gölümüzü bir bütün halinde inşallah dönemimizde turizme kazandırmış olacağız. Biz bu bölgenin çehresini inşallah değiştireceğiz. Çünkü, bu bölgede Rabbim tüm güzellikleri bizlere bahşetmiş, ecdadımız en güzel eserlerini geride kalan bizlere tarihi miras olarak bırakmış. Yani, elimizde, un var, yağ var, malzeme çok, helvayı da inşallah bizler yapacağız. Bunu yaparken, üçlü saç ayağı dediğimiz Beyşehir Belediyesi-Büyükşehir Belediyesi ve iktidarımızın birlikte el ele vererek gönül gönüle bu hizmet ve çalışmaları yapacağız.  Onun için bu üçlü saç ayaklarından birisinin eksik olmaması ilçemizin de yeni dönemdeki kazanımları için çok önemli. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Büyükşehirimiz ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destekleriyle İçerişehir Mahallemizde ve gölümüzde Beyşehir adına büyük bir dönüşümü inşallah yeni dönemde gerçekleştireceğiz” dedi. 

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise konuşmasında, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerin önemine vurgu yaptı. Bu seçimlerin sadece belediye başkanlığı seçimi olmadığını vurgulayan Samancı, bunun ülke ile ilgili olarak genel boyutlarının da dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Yeni dönemin öncekilerden çok daha faklı bir dönem olacağını da konuşmasında vurgulayan Samancı, “Yeni dönemde çok farklı bir belediyecilik anlayışını inşallah ülkemize, ilçemize getireceğiz. Bunun adı da gönül belediyeciliği. İnşallah gönül belediyeciliği dönemi ile hem ülkemiz, hem de ilçemiz çok daha güzel hizmetlere kavuşacak. İnsanımız, kendisini yönetenlerle birlikte el ele, gönül gönüle vererek yaşadığı yerleri daha iyi ve güzel noktalara getirecek” diye konuştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Yaşar:, Bu, Dönemde, İnşallah, Helvayı, Yapacağız,
Yorumlar
Haber Yazılımı