Haber Detayı
17 Mart 2019 - Pazar 16:17 Bu haber 8412 kez okundu
 
Yaşar; Daha Seçim Yapılmadan Beyşehir’e Hizmetler Gelmeye Başladı
BEYŞEHİR - Cumhur İttifakı Beyşehir Belediye Başkan Adayı Üzeyir Yaşar, “Daha seçilmeden, seçim gelmeden Beyşehir’imize hizmetler gelmeye başladı” dedi.
Siyaset Haberi
Yaşar; Daha Seçim Yapılmadan Beyşehir’e Hizmetler Gelmeye Başladı

BEYŞEHİR - Cumhur İttifakı Beyşehir Belediye Başkan Adayı Üzeyir Yaşar, “Daha seçilmeden, seçim gelmeden Beyşehir’imize hizmetler gelmeye başladı” dedi.

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Belediye Başkan adayı Yaşar, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ile partililerin de katılımıyla ilçeye bağlı Gökçimen ve Bayavşar mahallelerini ziyaret etti.
Yaşar, gerçekleştirdiği ziyaretlerde mahalle sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada,  daha seçilmeden, seçim gelmeden ilçeye birçok yeni hizmetin gelmeye başladığını söyledi. 


Bir süre önce Beyşehir’i ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Beyşehir Gölü’nün kirlilikten kurtarılması, arıtma tesislerinin yapılması, ilçeye millet bahçesi kazandırılması yönündeki sözlerinin ardından verdiği talimatlar doğrultusunda bu hususlarda çalışmalara başlandığını hatırlatan Yaşar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ilçe ziyareti sonrasında da sağlık yatırımlarının  bölgeye kanalize edilmeye başlandığını söyledi. Beyşehir’in yeni devlet hastanesini ziyaret eden Bakan Koca’ya hekim eksikliğini bildirdikten sonra giderilmesi yönünde hemen talimat verdiğini anlatan Yaşar, ‘Beyşehir’de yeni bir acil servise ihtiyaç var’ denilmesi üzerine, bunu da bakana ilettiklerini belirterek, “Sağolsun bakanımız ‘seçimden sonra’ demedi, inşallah bu Çarşamba günü ilçemize 3’üncüsü kazandırılacak olan 112 acil servis istasyonumuzun açılışını gerçekleştireceğiz. Aynı şekilde, Üzümlü ve Huğlu mahallelerimizin ambulans ihtiyacının da hemen karşılanması talimatını verdi. Görüyorsunuz, daha seçilmeden, göreve gelmeden, seçim gelmeden Beyşehir’imize hizmetleri kazandırmaya başladık. Çünkü, biz halis niyetle yola çıktık. Genciz, enerji doluyuz, Beyşehir’e ve  bu yörenin insanına sevdalıyız,ilçemize hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyoruz ve inanıyoruz. Gerçekten başaracağımıza inanıyoruz. Var gücümüzle bunun mücadelesini veriyoruz. İşte şimdiden muvaffak oluyoruz. İnşallah seçildikten sonra da ilçemize daha yapacağımız çok hizmet, kazandıracağımız çok yatırım, proje var” dedi.


BEYŞEHİR’DE İSTİHDAM İMKANLARI DAHA DA ARTACAK

Konuşmasında, Beyşehir’deki istihdam sorununa da değinen ve bu konuda Bayavşar Mahallesi sınırlarındaki Beyşehir Organize Sanayisi’nin son 16 yılda geldiği noktaya ve aşamaya dikkat çeken Yaşar, “AK Parti iktidara gelmeden organizede kaç fabrika vardı? Hiç yoktu, boş bir araziydi. Şu anda 16 fabrika çalışıyor mu, çalışıyor. 8’i halen inşaat halinde ve onlar da tamamlanınca ilçemizde yeni istihdam imkanlarına kapı aralayacak mı, aralayacak. Halen organizeye yatırım yapmak için başvurusu alınan 7 yatırımcımız var mı, var. Belki organize sanayi yeni dönemde yeni yatırım yapmak isteyenler için yetmeyecek. Şimdiden ilave parsel için destek verip parsel sayısını daha da artırmamız gerekebilecek. Bu sanayi bölgelerinin alt ve üstyapısını kim yaptı Beyşehir Belediyesi yaptı, yine yaparsa kim yapacak, Beyşehir Belediyesi yapacak. Diyorlar ya, ‘sanayi, istihdam…’ Bu sanayiler bizim iktidarımız döneminde kuruldu, kurulan bu sanayide açılan fabrikalar yine bölgemizin insanına aş ve iş imkanını, istihdamı bizim partimizin iktidarları döneminde sağladı.  Yani bu kadrolar yaptı ne yaptıysa, yine bu kadrolar yapacak. Beyşehir Organize Sanayii’nde kurulan, açılan her fabrika iş, demek istihdam demek. Demek ki, istihdam imkanı sürekli artıyor. İşte, Konya’ya kurulması planlanan ASELSAN Fabrikası ile birlikte bölgemizde yeni iş ve istihdam imkanları oluşacak. İnşallah, yeni dönemde iş ve istihdam imkanı daha da ivme kazanacak, hızlanacak. Savunma sanayisine üretim ile birlikte bölgemizde tesis güvenlik belgesi olan fabrikalarımız ASELSAN’a, savunma sanayisine imalat ve üretimler yapacak. İşte, görüyorsunuz şimdiden Organize Sanayi bölgemizde silah sanayisi ve savunma sanayisine yönelik üretim için son sistem yeni fabrikalar açılmaya başlandı. Sadece, silah sanayisi değil, tekstil ve mermercilik ile diğer sektörlerde de organize sanayimiz yatırımcıların gözde bir adresi haline geldi. Huğlu ve Üzümlü’müzün günümüzde geldiğin noktayı anlatmaya gerek yok, hepiniz görüyorsunuz, canlı şahidisiniz” sözlerine yer verdi.

Yaşar, iktidarın ekonomi yönetiminin de kötü olmadığını, kötü olduğu gibi bir algı yaratılmaya çalışıldığını da belirtirken, “Ülkeyi 16 yıldır aynı iktidar, aynı kadrolar, aynı yöneticiler yönetiyor. Şimdi ne oldu, 17-25 Aralık’ta, Gezi olaylarında, 15 Temmuz’da başaramadıklarını bu ülkeye yaptıkları son ekonomik saldırılarla başarmayı denediler.  Amaçları neydi? Böyle bir ekonomik saldırıyla milleti canından bezdirip bu cumhur ittifakına zarar vermek istediler. Niye, 31 Mart akşamı yeniden seçim talep etmek için” diye konuştu.

“BEYŞEHİRLİLER’İN BEKLENTİSİ DOĞRULTUSUNDA BİR ADAYLA KARŞINIZDAYIZ”

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise, Beyşehirliler’in talebi  ve beklentileri doğrultusunda bir belediye başkan adayını topyekün bir ittifak halinde  bu dönemde belirlediklerini vurgulayarak, “İçimizden birisi, kendi çocuğumuz olsun, işi, aşı Beyşehir’de olsun’ dediniz. Biz de o beklenti ve talepler doğrultusunda Üzeyir Yaşar kardeşimizi Cumhur ittifakının belediye başkan adayı olarak güçlü bir ittifakla belirleyerek karşınıza çıktık” sözlerine yer verdi.
Yeni dönemde, sürekli vurgusunu yaptıkları gönül belediyeciliğini ilçede yaşayan herkesin çok iyi hissedeceğini vurgulayan Samancı, şöyle konuştu: “Belediye’ye geldiğinizde, belediye başkanı ve personellerinin de dahil olmak üzere daha farklı bir yaklaşımla sizlere hizmet ettiklerini göreceksiniz. Yeniden milletvekili olarak seçilmemizle birlikte bu dönem inşallah ben de varım. Şu anda güçlü bir şekilde arkasında duracağımız bir belediye başkan adayımız var. Gerçekten belediye hizmetlerini getirmek gerçekten bir yetenek ve hüner ister, alın teri ister, koşuşturma ve mücadele ister. İnşallah bu koşuşturmayı, bu terlemeyi hep birlikte yapacağız.” 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Yaşar;, Daha, Seçim, Yapılmadan, Beyşehir’e, Hizmetler, Gelmeye, Başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı