Haber Detayı
13 Şubat 2018 - Salı 15:17 Bu haber 5889 kez okundu
 
Yeni Dönemde Şehir Kimliği ve Estetiği Ön Planda Olacak
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Konya’nın da dahil olduğu “Şehir 2023 Vizyonu Projesi” kapsamında yapılacak çalışmaları değerlendirmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla geldiği Konya’da Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret ederek Büyükşehir Belediye Meclisi’ne katıldı.
Bölgeden Haberi
Yeni Dönemde Şehir Kimliği ve Estetiği Ön Planda Olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret ederek Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ilk oturumuna katıldı.

ŞEHİRLERİN BİR KİMLİĞİ OLMALI

Büyükşehir Belediye Meclisi’ne başkanlık eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni belediyecilik ve şehircilik döneminin en önemli vurgularından birinin şehir kimliği ve kimlikli şehirler olduğunu belirterek, “Şehirler artık birbirinden farksız hale geliyor. Şehirlerin bir kimliği olmalı. Mimariden sanata; sosyal çalışmalardan yayınlara kadar. Trafikten şehir estetiğine ve ekolojiye kadar” dedi. Yeni dönemde şehir estetiği konusunun da ön planda olacağını kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehir projeksiyonları ve stratejilerin yeniden düzenlendiğini aktardı.

ULUSLARARASI TARIM ŞEHİRLERİ BİRLİĞİ KURUYORUZ

Dünyadaki tarım şehirleri ile tarımsal gelişmeler ve teknolojilerin paylaşılması adına yeni bir birlik kuracaklarının da müjdesini veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, konuşmasını şöyle tamamladı: “Tarım Şehirleri Birliği diye Konya merkezli bir birlik kuruyoruz. Bu konuda İçişler Bakanımızla da görüştük. Kendisi çok memnun oldu, heyecanlandı. Böyle birliklere ihtiyaç olduğunu ifade etti. Tarım Şehirleri Birliği, dünyadaki önemli tarım şehirleri ile işbirliği içinde teknoloji gelişiminden tecrübe paylaşımına kadar son derece teknik bir birlik olacak.”

ŞEHİR 2023 PROJESİ İLE MEDENİYETİMİZİN ŞEHİRLERİNİ İNŞA EDECEĞİZ

Şehircilikte yeni bir dönem başlatacak olan “Şehir 2023 Vizyonu” projesini Refik Tuzcuoğlu, “Artık geldiğimiz noktada farklı gündemler şehirciliğin merkezine oturmuş durumda. Biz de belediyecilikte, şehircilikte yeni bir evreye doğru geçiyoruz. Kendi medeniyetimizin şehirlerini inşa etme noktasında bir adım atıyoruz. Şehir 2023 diye bir proje yaptık. Her yıl birkaç şehrimizle bu çalışmaları yapıyoruz. Konya da bu şehirlerin en başında geliyor. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımızın, bürokrat arkadaşlarımızın büyük gayretleri var. İnşallah güzel çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.

ARTIK İNSAN ODAKLI ÇEVRECİ VE YEŞİL ŞEHİRLER KURULACAK

Refik Tuzcuoğlu, artık insan odaklı, çevreci, yeşil, enerji verimliliği ve kimlikli şehirlerin inşa dönemi olacağının altını çizdiği konuşmasında yeni dönemle birlikte yüksek katlı binalara da izin verilmeyeceğini söyledi.

KONYA BELEDİYECİLİĞİ İLE İFTİHAR EDİYORUZ

Ankara’da Konya’daki belediyecilikle iftihar ettiklerini dile getiren Tuzcuoğlu, “Konya’dan problem değil, hizmet geliyor. Daha iyi bir şeyleri nasıl inşa ederiz ve yeni vizyon projeleri nasıl hayata geçirebiliriz anlamındaki bu gayret, Ankara’da bizim de göğsümüzü kabartıyor. Büyükşehir Belediye Bakanımız başta olmak üzere ilçelerimize, beldelerimize emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında da ziyaret etti. Ziyarette Şehir 2023 Vizyonu ile ilgili çalışma yapılacak alanlar konusunda daire başkanları tarafından sunum yapıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Yeni, Dönemde, Şehir, Kimliği, ve, Estetiği, Ön, Planda, Olacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı