Haber Detayı
13 Şubat 2018 - Salı 09:14 Bu haber 12750 kez okundu
 
Beyşehir'i En İyi Şekilde Temsil Etti
BEYŞEHİR - Beyşehir Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, TRT'de yayınlanan Kur'an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışmasında Beyşehir'i en iyi şekilde temsil etti.
Güncel Haberi
Beyşehir'i En İyi Şekilde Temsil Etti

BEYŞEHİR - TRT'de dün gece yayınlanan yayınlanan, Kur'an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışmasında Beyşehir'i en iyi şekilde temsil eden Beyşehir Müftüsü Mahmut Çelikoğlu; sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yarışma ile ilgili düşüncelerini paylaştı.


 

        Müftü Mahmut Çelikoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"Çocuklarımızı hafızlığa teşvik etmek ve halkımızı manevi anlamda daha da bilinçlendirmek için TRT'de yayınlanan Kur'an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışmalarına emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet erkanımıza ve katkısı olan herkese canı gönülden teşekkür ederim.

Değerli Arkadaşlar ve Kıymetli Dostlarım,
İlgili yarışmaya karınca kararınca destek olma ve Kur'an-ı Kerim_i güzel okuyan her kardeşimizi bu müsabakalara yönlendirme düşüncesiyle ben de bu güzel organizasyona müracaat ettim. Dün gece banttan yayınlana ve şahsımın da iştirak ettiği yarışmayla ilgili değerlendirmemi sizlerle paylaşmak istedim. Amacım bu ulvi çalışmaların daha da verimli hale gelmesidir.

1) 12.12.2017 Salı günü öğle saatlerinde TRT Ankara Arı Stüdyolarında çekimleri yapılan yarışmada ilk okuyan müsabık tilavet ettiği Aşr-ı Şerif'in ilk ayetinin sonunda detone olunca komisyon üyelerinden Sayın Osman EGİN, programın yönetmeninden çekimin iptal edilip ilgili yarışmacının Aşr-ı Şerif'e yeniden başlamasını istemiştir. Bunun üzerine ilgili yarışmacı Aşr-ı Şerif'e yeniden başlamış ve sözde hiç hata yapmamış konumuna getirilerek üç komisyon üyesinden ikisinin 100'er tam puanını almıştır. Böyle bir uygulama başta şahsım olmak üzere diğer yarışmacıların da aleyhine olmuştur.

2) Birinci maddede ifade ettiğim konumdaki müsabık ile şahsım eşit puan alarak bu yarışmada iki birinci olarak ilan edildik. Hemen sonrasında ikimizden birinin ay finaline katılımını belirlemek için ikinci kez seyircinin puanlamasına gidildi ve diğer yarışmacının ay finaline kaldığı açıklandı. Böyle durumlarda bu tür bir uygulamanın olacağı, yarışma öncesinde bizlere bildirilmesi gerekirdi ve bildirilmedi. Bu arada seyircilerin her ikimize vermiş olduğu ilk puanlar açıklanmamıştır. Halbuki ilgili yarışmanın tüm elemelerinde yarışmacıların seyirciden almış olduğu puanlar hep açıklanırdı. Nitekim dün akşam yayınlanan yarışmada da 3,4 ve 5.yarışmacıların seyirciden almış olduğu puanlar o anda ilan edildi.

3) Seyircinin ikinci kez oylaması sonucunda ayın finaline kalan ve iki komisyon üyesinden 100'er puan alan arkadaşımız okuduğu Aşr-ı Şerifte en az 5 bariz hata yapmıştır. Bu Aşr-ı Şerif Kıraat Uzmanlarımıza izletildiğinde ilgili hatalar rahatlıkla fark edilecektir. Bunları , ilgili herkese somut bir şekilde izah edebilirim. Nitekim jüri üyelerimizden Mehmet Ali SARI Hocamız bu arkadaşımızın ilgili tilavetine 90 puan vermiştir.

4)Yarışmada seyircilerimizin vermiş olduğu puanlar noter huzurunda değerlendirilmemiştir.Bu konuda da ciddi kuşkularım var.

Saygılarımla."

Mahmut ÇELİKOĞLU 
Konya Beyşehir Müftüsü

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'i, En, İyi, Şekilde, Temsil, Etti,
Haberin Videosu
Yorumlar
Haber Yazılımı