Haber Detayı
23 Ağustos 2019 - Cuma 12:19 Bu haber 5185 kez okundu
 
Yerli Ürün Pazarı Her Cumartesi Konyalılar’ı Bekliyor
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi işbirliğinde her Cumartesi Melikşah Pazar Alanında kurulan Yerli Ürün Pazarında, sertifikalı çiftçilerin doğal yollarla ürettiği ürünler doğrudan tüketiciye sunuluyor.
Ekonomi Haberi
Yerli Ürün Pazarı Her Cumartesi Konyalılar’ı Bekliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi işbirliğinde Melikşah Pazar Alanında “Yerli Ürün Pazarı” kuruldu. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Meram ilçesindeki 10 farklı mahallede verilen girişimcilik, hijyen ve sebze yetiştiriciliği eğitimleri sonunda sertifika alan 56 çiftçinin katıldığı Yerli Ürün Pazarı Konyalılardan ilgi görüyor.

Her Cumartesi Meram Melikşah Pazar Alanında sabah 08.30’ da açılan pazarda, çiftçiler doğal yöntemlerle kendi yetiştirdikleri ürünleri aracı olmaksızın nihai tüketiciye ulaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi’ne bağlı ziraat mühendisleri, ekimden hasata kadar ürünlerin kontrollerini sağlarken çiftçilere satış konusunda da destek vermeye devam ediyor. Eğitimlere katılan ve sertifikalarını alan çiftçilerin satış yapabildiği pazara gelen Konyalılar, ürünlerin kalitesinden ve fiyatlardan memnun olduklarını ifade ederken; çiftçiler de kendilerine tanınan imkan dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’ne ve Meram Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Yerli, Ürün, Pazarı, Her, Cumartesi, Konyalılar’ı, Bekliyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı