Haber Detayı
22 Ağustos 2019 - Perşembe 18:49 Bu haber 8348 kez okundu
 
Başkan Bayındır'dan Doğalgaz Müjdesi
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir’i doğalgaz sorunundan mutlaka kurtaracaklarını söyledi.
Ekonomi Haberi
Başkan Bayındır'dan Doğalgaz Müjdesi

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir’i doğalgaz sorunundan mutlaka kurtaracaklarını söyledi.

Başkan Bayındır, Ankara’da BOTAŞ Genel Müdürlüğü nezdinde gerçekleştirdiği temaslarının ardından döndüğü ilçede Kent Konseyi Medya Çalışma Grubu toplantısına katıldı.

Beyaz Park’taki Kent Konseyi Başkanlık binasında yapılan toplantıya katılan basın mensuplarına Beyşehir’in uzun yıllardır beklediği ve hayali olan doğalgaz konusu ile ilgili müjdeli haberler veren Bayındır,  ilçe merkezinde 2021 yılının sonuna kadar her eve doğalgazın ulaşmasını hedeflediklerini belirterek, “Azimle söylüyorum. Beyşehir’i 2 yıl içinde doğalgaz sorunundan kurtaracağız” dedi.

Doğalgazın 2021 yılı sonlarına kadar Beyşehir’e verilmiş olacağını, Beyşehir Belediyesi olarak üzerlerine bu konuda düşen ne varsa yetkililere taahhüt ettiklerini vurgulayan Bayındır, “Seydişehir’deki gelen kolektörün oradan sondaj yüksek basınç sağlayacak. Önemli diyorum, zaten ben boşa demiyorum. Bu, şunu gerektiriyor; ha bir belediye başkanı kazmayı, altyapıya girmeyi sevmez. Benim kaderim geçmişte kanalizasyon, içme suyunun  kazılmasını yaşadım ama akabinde asfalt şantiyeleri kurarak vatandaşımızı hızlıca tozdan çamurdan kurtardım. Burada yeniden kazılacak olsun. Beyşehir kazılsın, yeniden yaparım. Yeter ki, her evde doğalgaz olsun. Beyşehir’in 20-30 yıl sonraki durumunu düşünerek, yarın enerji ile ilgili tüketimi hızlıca yetkililere göndereceğiz. Talebe göre, bizim enerji çapımızın tesbiti için yarın ince bir hatla getiririz. Üç gün sonra da yetersiz kalmamalı, çünkü onu da görmemiz lazım” dedi.

Beyşehir’e yapılacak yatırımların şehri daha yaşanabilir kılacağını, böylelikle nüfusun da artacağını anlatan Bayındır, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ben şahsen tüneli görüyorum. Tünel derken aslında tünel var ama tünelin ucunu görüyorum. Beyşehir Gembos tünelinin açılımı 2019-2020 gibi bu seneydi. Seneye tahmin ediyorum bitebilir. Biliyorsunuz tünel açıldıktan sonra zaten Beyşehir’in nüfusu bir kere yüzde 30 etkilenecektir. Beyşehir’in 70-80 bin nüfusu varsa, 104 binleri 105 binleri görecektir. Tünel açılır açılmaz akabinde burada organize sanayi ile ilgili planlamalarımız var.  Hepimiz biliyoruz 3 fabrika, 5 fabrika, sözümüz var bu 6 fabrikaya gidiyor.  Bunlar hayata geçtikten sonra 4-5 bin kişinin buraya gelmesi ya da burada 4-5 bin kişinin iş bulması, 25 bin civarında bir nüfus artışını ifade eder. Bizden istenen yıllık Beyşehir’deki kömür tüketimi yani ısınmayla ilgili bizim maliyetimizi yakalamak istiyorlar. Çünkü ona göre de çap belirleyecekler. Beyşehir’in 30 yıl sonra nüfusu tahmini olarak, talep olarak ne kadar bir tüketimi doğuracak?  Yetkililer, ona göre hesaplayıp çap belirleyecekler, ona göre de proje hazırlanacak. Bu konu gerekli yerlerle de görüşüldü. BOTAŞ Genel Müdürlüğü artık Beyşehir’e 2020’nin sonu 2021 yılı başı gibi bu işe başlayıp bitirmek istiyor. Ben de onlara bugün şu taahhütte bulundum.  İstediğiniz yeri, istediğiniz yerde kazın, her türlü kolaylığı yapacağım. BOTAŞ da bu hadiseye sıcak bakıyor”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Bayındır'dan, Doğalgaz, Müjdesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı