Haber Detayı
17 Nisan 2014 - Perşembe 11:11 Bu haber 5038 kez okundu
 
Yıllar sonra madalyalarına kavuştular
BEYŞEHİR - Beyşehir ve Derebucak ilçelerinde ikamet eden iki Kore gazisi, yıllar sonra madalyalarına kavuştu.
Güncel Haberi
Yıllar sonra madalyalarına kavuştular

        BEYŞEHİR - Beyşehir’in Fasıllar Mahalllesi’nde yaşayan 85 yaşındaki Kore Gazisi Mustafa Usta ile Derebucak’ın Çamlık Mahallesi’nde ikamet eden aynı yaştaki Mustafa Arıkan’a madalyaları, Beyşehir ilçesinde, Türkiye Muharip Gaziler ve Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneklerinin Beyşehir Temsilciliklerinin açılışından sonra protokol tarafından takıldı. Uzun yıllar önce bir hırsızlık olayı sonucu çalınan madalyasına yıllar sonra kavuşan Kore Gazisi Mustafa Usta, Kaymakam Muzaffer Başıbüyük’ün boynuna madalyasını takarken duygusal anlar yaşadı. Beyşehir ilçesinde, Yeni Belediye İş Merkezi’nde bir süre önce açılan Türkiye Muharip Gaziler ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Dernekleri Temsilcilikleri’nin resmi açılış töreni yapıldı. Törene, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan, Konya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Emin Dursun, Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Konya Mevlana Şubesi Başkanı Mustafa Işık, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürü Erkan Macit, Türkiye Muharip Gaziler ve Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilcisi Mehmet Gümüşkan, daire amirleri, şehit yakınları, gaziler katıldı.
          Her iki derneğin temsilciliğinin açılışı protokol tarafından kurdela kesilmesinin ardından gerçekleştirildi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, açılışın ardından yaptığı konuşmada, Konya'nın gazi ve şehitlere önem veren bir il olduğunu belirtti. Amaçlarının gazilik ve şehitlik değerlerini topluma aktarmak olduğunu belirten Tandoğan, "Bu mekan da bu amaca hizmet eden mekanlardır. Gaziler ve şehit yakınları bizzat şehitlerimizin kendileri hatırlandıkça unutulmazlar. Eğer önemsiz görülürlerse o zaman gerçekten bu bizim için büyük üzüntü kaynağı olur. Burada her iki derneğe ait bu ortamda, ilçe halkının gazilik ve şehitlik değerini, bu vatanın kutsallığını, bu vatanın nasıl kazanıldığını biraz göstermesi bakımından çok önemliydi bu mekan" diye konuştu. Tandoğan, mekanın açılışında emeği geçen Beyşehir Kaymakamlığı, Jandarma Komutanlığı ile Beyşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.  
         Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal da, şehit aileleri ve gazilerin illerin yanı sıra ilçelerde de örgütlenmesini önemsediğini söyledi.Namal, insanların geçmişlerini çok iyi bilmesi gerektiğini, bu dernek temsilciliklerinin de bu amaca hizmet vereceğine dile getirdi.
        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, mekanın daha da güzelleştirilmesi ve daha iyi imkanlara kavuşturulması anlamında Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
         Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise, gaziler ve şehit aileleri ile daha iyi irtibat sağlanması anlamında açılan bu mekanın çok önemli olduğunu belirterek, gazi ve şehit ailelerinin problemlerinin kendilerine iletilmesi, duyurulması, kendi aralarında ve Kaymakamlık tarafından çözüm getirilmesi noktasında buranın çok faydalı olacağını düşündüğünü kaydetti.
        Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Mevlana Şubesi Başkanı Mustafa Işık da konuşmasında, Türkiye'de üye sayısının artmasını istemeyen tek dernek kendilerinin olduğunu ifade ederek, Beyşehir'de de üye sayısının artmasını arzu etmediklerini söyledi. Işık, tüm şehitlere rahmet gazilere ise sağlık sıhhat dileğinde bulundu.
         Türkiye Muharip Gaziler ve Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneklerinin Beyşehir Temsilcisi Mehmet Gümüşkan da, konuşmasında, her iki derneğin ilçede faaliyete geçmesine destek veren kurumlar ile temsilcilerine teşekkür etti.
         Konuşmaların ardından Beyşehir ilçesine bağlı Fasıllar Mahallesi'nde yaşayan ve uzun yıllar önce madalyasını bir hırsızlık olayında çaldırarak kaybettiğini belirten Kore Gazisi Mustafa Usta ile madalyası olmayan Derebucak ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi'nde ikamet eden Kore Gazisi Mustafa Arıkan'a madalyası Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun tarafından verildi. Madalyaların takılması anında her iki Kore gazisi de duygulu anlar yaşadı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, Konya İl Jandarma Komutanı Albay Dursun ile İl Emniyet Müdürü Namal’a günün anısına derneğin logosunun yer aldığı bayrak ile çeşitli hediyeler verdi. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, Derebucak, ilçelerinde, ikamet, eden, iki, Kore, gazisi, y
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Yıllar sonra madalyalarına kavuştular
Yıllar sonra madalyalarına kavuştular
Yıllar sonra madalyalarına kavuştular
Yorumlar
Haber Yazılımı