Haber Detayı
08 Kasım 2014 - Cumartesi 11:51 Bu haber 4673 kez okundu
 
Yolcudan al haberi...
Beyşehir’de Jandarma trafik timleri, öğrenci işçi ve yolcu taşıyan servis araçlarına yönelik olarak denetim ve kontrollerini artırdı.
Güncel Haberi
Yolcudan al haberi...

                Beyşehir’de Jandarma trafik timleri, öğrenci işçi ve yolcu taşıyan servis araçlarına yönelik olarak denetim ve kontrollerini artırdı. Değişik uygulama noktalarında yaptığı denetimler de servis araçlarını sıkı takibe alan Jandarma trafik timleri, sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığı öğrenciler ve yolculara sorarak alınan bilgiler ışığında denetimlerini sürdürüyor.

                İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Trafik Timleri, son bir hafta içerisinde yaşanan yolcu taşıyan servislerin karıştığı çok sayıda trafik kazası üzerine ilçe genelinde servis araçlarına yönelik yaptığı denetim ve kontrolleri daha da sıklaştırdı.

                Jandarma trafik timleri Beyşehir-Akseki Karayolu üzerindeki uygulama noktasında okul servis araçlarını ve sürücülerini okul servis aracı denetim formuna göre denetledi. Jandarma trafik timleri, emniyet kemeri takıp takmadığını, sürücünün araçta sigara içip içmediğini, fazla öğrenci ve yolcu alıp almadığını, öğrencilerin biniş ve inişleri sırasında ‘dur’ yazılı lamba kullanılıp kullanılmadığı, Öğrencilerin kolayca ulaşabileceği cam ve çerçevenin sabit mi, okul taşıtı ibaresi yazıyor mu gibi formda yer alan bilgileri mercek altına aldı.

                Jandarma personelleri denetim esnasında araçlara binerek sürücüleri araçtan indirim yolculardan sürücülerle ilgili bir şikayeti olup olmadığını sordu. Gelen cevaplara göre sürücüleri uyaran Jandarma timleri gerekeirse cezai işlem uyguladı.

                Jandarma Trafik Timleri araçlarda can güvenlikleri için alınması gereken önlemleri anlatırken, her hangi bir sıkıntıda ulaşabilecekleri numaralar hakkında bilgi verdi.

                Jandarma trafik timleri, uygulama çerçevesinde 15 okul servisi, 5 fabrika işçi servisi ile 3 resmi aracı denetledi. Denetimlerde, kurallara uymadığı belirlenen servis araçlarına ve sürücülere cezai işlem uygulandı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Beyşehir’de, Jandarma, trafik, timleri, öğrenci, işçi, yolcu, taşıyan, servis, a
Yorumlar
Haber Yazılımı