Haber Detayı
09 Eylül 2017 - Cumartesi 12:11 Bu haber 7465 kez okundu
 
Yüzme Havuzu, Yıl Sonuna Açılıyor
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçe merkezinde yapımı devam eden Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu inşaat alanında incelemede bulundu.
Güncel Haberi
Yüzme Havuzu, Yıl Sonuna Açılıyor

BEYŞEHİR - Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımlarından ilçeye kazandırılacak olan ve Bahçelievler Mahallesi’nde inşaat faaliyetleri  süren Yarı Olimpik Yüzme Havuzu işini üstlenen firma yetkililerinden yürütülen çalışmalarla  ilgili bilgiler alan ve inşaat alanını gezerek çalışmaları yerinde gören Başkan Özaltun, ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

       İşi üstlenen firma yetkililerinin, Beyşehir’de yapımı süren yüzme havuzunun bu yılın sonunda tamamlanarak tesliminin yapılacağı bilgisini  kendilerine  verdiğini  aktaran Özaltun, “Beyşehir Belediyesi olarak göl kenarında çocuklara yönelik bir yüzme havuzunu tamamlayıp hizmete açtıktan sonra, Konya Büyükşehir Belediyesi yatırımlarından Hanımlar Lokali bünyesinde yapılan ve hanımlarımızın istifade edebileceği yüzme havuzunun ardından ilçemize kazandırılacak olan üçüncü yüzme havuzu Beyşehir  Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu olacak. Kültür ve Yaşam Merkezimizin hemen karşısında halen  inşaat çalışmaları süren yüzme havuzunu  inşallah Aralık ayı içerisinde tamamlayarak ilçe halkımızın hizmetine sunmayı planlıyorlar” dedi.

       Beyşehir Belediyesi olarak bakanlık nezdinde yaptıkları girişimin ardından proje  çalışmalarının tamamlanmasını müteakip Konya yolu üzerindeki 10 bin 800 metrekarelik açık alanda Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu inşaatı işinin ihale edilerek yapım çalışmalarının geçen yıl başladığını hatırlatan Özaltun, Beyşehir’in gerek Gençlik ve Spor Bakanlığı,gerekse farklı bakanlıklar ile Konya Büyükşehir Belediyesi ve  Beyşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen son 50 yılın en fazla yatırımının yapıldığı bir dönemi yaşadığını dile getirdi. Özaltun, şöyle devam etti: “Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, gençlerimizin ve yüzme sporlarını çok seven hemşerilerimizin en büyük taleplerinden bir tanesiydi. Onların bu isteklerini yerine getirmiş olduk. İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası da yapılacak olan bu bölge, yakın gelecekte kentimizin  inşallah bir cazibe merkezi haline dönüşecek. Beyşehir’imiz yüzme havuzunda çok zengin potansiyeli olan bir ilçe haline geliyor. Türkiye’nin en büyük tatlı su gölüne kıyısı olan, Karaburun başta olmak üzere yüzülebilecek plaj, kumsalları ve sahili olan Beyşehir’imizde, artık yüzme havuzlarından  insanlarımızın yılın her zamanında istifade edebileceği günler  geliyor. Burada inşa edilen ahşap desenli,kompozit alüminyum cephesi kaplamalı olacak Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, projesi ile İç Anadolu Bölgesi’nde tek, Türkiye genelinde  ise sadece Adana Kadirli ve Karabük’te yapımı devam eden 3 tesisten birisi olacak. Havuzdan hem yazın, hem de kış aylarında vatandaşlarımız istifade edilebilecek.  2 bin 700 metrekarelik kapalı alanda inşa edilen, çevresinde otoparkı da bulunacak 5 parkurlu havuzumuzun sıcaklık derecesi 18 derecede sabit olacak. Yaz mevsiminde gerekirse soğutulacak, kışın ısıtılacak. Dolayısıyla havuzdaki  su sıcaklığı, insan vücudundaki uygun  su sıcaklığı neyse o derecede sabit tutulacak. Bayanlarımız için ayrı, erkeklerimiz için ayrı soyunma odaları olacak. Ön cephesi  camdan giydirme yapılarak inşa edileceği  için, yazın güneş ışığında havuzun kenarındaki  terasta şezlonglar üzerinde  güneşten istifade etme imkanı da olacak. Kafeteryası bulunacak,  1 metre 60 santim derinliğe sahip olacak 25 metre uzunluğunda, 12,5 metre enindeki yüksek standarttaki havuzun hemen yanında 50 ila 105 santim derinliğine sahip üç kademeli  olarak inşa edilen ısınma havuzu da yer alacak. Türkiye’deki benzer üç projeden birisi olacak.

         İlçemizin ilk kapalı yüzme havuz olma özelliğine sahip olacak yüzme havuzu 5 kulvarlı, 25 metre uzunluğunda, 12,5 metre eninde yüksek standartlara sahip olarak inşa ediliyor. Tesis binası, bodrum ve zemin katlardan oluşuyor.  Bodrum katta ısıtma merkezi ile teknik odalar yer alacak tesisin zemin katında ise tesis amiri odası, ilk yardım odası ve 2 adet personel soyunma odası yer alacak. Halkımız ve sporcularımızın modern ortamda spor yapabilmesine imkan sağlayacak olan tesis, bölgemizde yeni sporcular yetişmesinde büyük rol oynayacak. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun.Bu yatırımların ilçemizde hayata geçirilmesinde  başta Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan  olmak üzere, Başbakanımız  Sayın Binali Yıldırım, Yeni Gençlik ve Spor Bakanlarımız Sayın Osman Aşkın Bak, Eski Bakanımız  Sayın Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Konya Milletvekilimiz Sayın Mehmet Babaoğlu ve tüm Konya milletvekillerimiz ve parti  teşkilatlarımızla birlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Yüzme, Havuzu,, Yıl, Sonuna, Açılıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı