Haber Detayı
20 Kasım 2021 - Cumartesi 10:38 Bu haber 4702 kez okundu
 
Huğlu MYO Öğrencileri, Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları Fuarını Ziyaret Etti
BEYŞEHİR - Savunma sanayisi sektöründe Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından olan Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları’nın ikinci gününde ziyaretçilerin yoğun ilgisi dikkat çekti.
Eğitim-Kültür Haberi
Huğlu MYO Öğrencileri, Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları Fuarını Ziyaret Etti

BEYŞEHİR - Savunma sanayisi sektöründe Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından olan Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları’nın ikinci gününde ziyaretçilerin yoğun ilgisi dikkat çekti.

Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda yerini alan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Huğlu Meslek Yüksekokulu’nun stantını, Mevlana Kalkınma Avansı’nın (MEVKA) desteklediği “mesleki eğitimin geliştirilmesi” projesi kapsamında Huğlu’daki yükseköğrenim kurumunda öğrenim gören öğrenciler de toplu olarak ziyaret etti.

KÜTÜKÇÜ'DEN STANTLARDA PLAKET TAKDİMİ

Bu arada, Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları’na katılan firmaları ziyaret eden Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu.

Kütükçü, stant açan katılımcılara Yönetim Kurulu Üyeleri Hıfsı Soydemir, İ. Bozkurt Çağlayan ve Fatih Olgun ile beraber teşekkür plaketi takdim etti.

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin yoğun geçtiğini söyledi.

Zirvenin 6'ncısını düzenlediklerini anımsatan Kütükçü, firmaların genel müdürleri ve üst düzey yöneticilerinin de etkinlik alanında olduğunu aktardı.

Kütükcü, kentin savunma sanayisinde son dönemde ciddi farkındalık oluşturduğunu ifade ederek, "Konya'nın savunma sanayisindeki altyapısı çok güçlü. Bu alanda göstergeler de çok iyi bir seyir izliyor. Türkiye'nin savunma sanayi ihracatında dördüncü il konumundayız. Hedefimiz ilk 3'te yer almak, bunu da inşallah gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

"BU YILKİ ETKİNLİĞİMİZ GEÇEN YILLARDAN DAHA YOĞUN GEÇİYOR"

Konya'da savunma sanayi alanında 3 ana yüklenici firmanın olduğuna işaret eden Kütükcü, şunları kaydetti:

"Çok sayıda alt yüklenici firmamız var. Ana yüklenici firma sayımızı artırmak istiyoruz. Böylelikle savunma sanayisine doğrudan hizmet etmek istiyoruz. Bu hedeflere yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Konyalı sanayiciler ve halkımız buna çok ilgili, burada gösterilen yoğunluktan da anlaşılacağı gibi... Bu yıl etkinliğe 10 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. İlk gün 3 bin 500'ün üzerinde ziyaretçi aldık. Ziyaretçi hedefinin üstüne çıkacağız inşallah. Konya, bu anlamda yüksek potansiyele sahip. Her geçen yıl üstüne koyarak gidiyoruz. Bu yılki etkinliğimiz geçen yıllardan daha yoğun geçiyor."

20 Kasım'da sona erecek organizasyon, TÜBİTAK SAGE, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, TUSAŞ, TEI ve STM gibi 90'a yakın firma, sektörün paydaşları ile sanayicileri bir araya getiriyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Huğlu, MYO, Öğrencileri,, Konya, Savunma, Sanayi, Tedarikçi, Buluşmaları, Fuarını, Ziyaret, Etti,
Yorumlar
Haber Yazılımı