Haber Detayı
24 Nisan 2014 - Perşembe 21:03 Bu haber 7392 kez okundu
 
23 Nisan coşkusu her yerde
BEYŞEHİR - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde büyük bir coşkuya sahne oldu.
Güncel Haberi
23 Nisan coşkusu her yerde

         BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde büyük bir coşkuya sahne oldu. Törende ellerindeki Türk bayraklarıyla oynayan özel öğrenciler, bayramlarını büyük bir coşkuyla kutladı.
         Okulun bahçesinde düzenlenen bayram kutlamasına Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı M.Ali Akbaş, Beyşehir Engelliler Derneği Başkanı Nazmi Bahçeci, Okul Müdürü Mustafa Çelik, bazı belediye meclis üyeleri, engelli öğrenciler, velileri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

“BURADAKİ KALP ATIŞIM DAHA FAZLA…”

         Törende konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, özel eğitim okulunda öğrenim gören engelli öğrencilerin bayramını kutlayarak, buradaki kutlamalarda kalp atışının daha fazla attığını dile getirdi.
          Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Çelik ise, bu yıl eğitim öğretime başlayan okulda hep ilklerin yaşandığını belirterek, “Okulda ilk karne heyecanı, ilk ders zili ve nihayet ilk 23 nisan kutlaması yapılıyor. Şu an inanın duygularımı tarif edecek cümle bulamıyorum. Bugüne kadar belki çocuklarınızdan hiç okula devam edemeyen öğrencileriniz oldu. Belki okula devam edip ancak her zaman ötelenmiş, bayramlarda, etkinliklerde kenarda kalmış çocuklarımız oldu. Ama Allah’a şükürler olsun ki bu çocukların da bu etkinlikleri burada yapabileceğini gösterdiniz. Bu çocuklarımız gösterdi. Onlar da, oyunlarda, danslarda, gösterilerde etkinliklerde, koreografide, İstiklal Marşı okurken, yaşıtlarından, diğer çocuklardan hiçbir farklarının olmadığını, sadece farkın bizlerin yani toplumun bakış açısında olduğunu gördük burada” diye konuştu.

YAŞ PASTA KESEREK KUTLADILAR
           Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunduğu programda, engelli öğrenciler 'sev kardeşim' adlı oyunu sahneledi. Dans gösterilerinin ardından düzenlenen yarışmalar renkli görüntüler oluşturdu. Engelli öğrencilerin yanısıra velilerinin katıldığı halat çekme, çuval, sandalye kapma, balon patlatma ve yoğurt yarışmaları ilgiyle izlendi. Bu arada, AK Parti Beyşehir Gençlik Kolları Başkanlığı'nın sürprizi olan "Çocuk bayramınız kutlu olsun" yazılı yaş pastanın üzerindeki mumları protokol ve engelli öğrenciler birlikte üfleyerek söndürdü. Ardından Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise bir engelli öğrenci ile yaş pastayı birlikte keserken katılımcılara ikram edildi. Programın sona ermesinin ardından ise okulda öğrenim gören engelli öğrencilere çeşitli oyuncak ve hediyeler dağıtıldı.

ANIT MEYDANINDA VE TOKİ ORTAOKULU’NDAKİ KUTLAMALAR

           Bu arada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Beyşehir protokolü Anıt Meydanı’nda bir araya geldi. Milli Eğitim Çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki kutlamalar sona erdi.
          Beyşehir protokolü ise, anıt meydanındaki törenin ardından çocukların yaşadığı 23 Nisan coşkusunu TOKİ Ortaokulu’nda paylaştı. 

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: BEYŞEHİR, , 23, Nisan, Ulusal, Egemenlik, Çocuk, Bayramı, kutlamaları, Kamil, Ak
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
23 Nisan coşkusu her yerde
23 Nisan coşkusu her yerde
23 Nisan coşkusu her yerde
Yorumlar
Haber Yazılımı