Haber Detayı
28 Mart 2019 - Perşembe 12:31 Bu haber 5464 kez okundu
 
Akdeniz´de NFK Fırtınası
BEYŞEHİR - Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu Süleyman Utku Tutal ‘İHO Genç Bilaller Ezan Okuma’ yarışmasında bölge birincisi olarak ilçemizin gururumuz oldu. Tutal bu başarısından sonra Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
Eğitim-Kültür Haberi
Akdeniz´de NFK Fırtınası

BEYŞEHİR - Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, İmam Hatip Ortaokulu erkek öğrencileri arasında düzenlenen “İHO Genç Bilaller Ezan Okuma ” yarışması 7.bölge finalleri Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlendi. Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi Salonunda düzenlenen yarışmaya 7 İlden (Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Isparta, Karaman, Konya, Kırşehir)  toplamda 11 İmam Hatip Ortaokulundan 11 bölge birincisi olan öğrenci katıldı. Sıraya göre sahneye çıkan imam hatip ortaokulu öğrencileri Ezân-ı Muhammedî’yi okuyarak performanslarını sergiledi. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda; Beyşehir Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu Hafızlık öğrencilerinden Süleyman Utku Tutal 11 yarışmacı arasından üstün başarı göstererek 7.bölgenin birincisi olmuştur. Öğrencimiz Süleyman Utku Tutal burada almış olduğu birincilik ile 20 Nisan 2019 yapılacak olan Türkiye Finaline katılma hakkı elde etmiştir. Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere Antalya Valisi Münir Karaloğlu tarafından ödülleri verilmiştir.

Okul Müdürü Osman İşleyen ;“Öğrencimizin gösterdiği bu başarıyı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün girişimleri ile ilçemizde dört sene önce Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde İmam Hatip Ortaokullarında uygulamaya başladığı “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık” projesi kapsamında başlatılan hafızlık projemizle ektiğimiz tohumların meyvelerinden bir tanesi olarak değerlendiriyorum. Öğrencimizin burada elde etmiş olduğu başarı ile okulumuzu, ilçemizi ve İlimizi 20 Nisan 2019 tarihinde yapılacak olan Türkiye finalinde temsil edecektir. Elde edilen başarıda öğrencimizi yetiştiren ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim, öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyorum. Ayrıca İlçemizde Hafızlık projesinin açılmasında emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müze, Türkiye’de “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık” projesinin başlatılmasından ve en iyi bir şekilde yürütülmesinden, Ülkemize ve İslam Âlemine hizmet edecek nice Hafızların yetişilmesine vesile olan Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne teşekkürlerimi borç bilirim.Cenab-ı Allah bu projelerde ve öğrencilerimizin kendileri yetiştirme ve özgüven kazanmaları konusunda yapılan sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleşmesinde, yarışmaların düzenlenmesinde emeği geçen herkesten razı olsun " dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Akdeniz´de, NFK, Fırtınası,
Yorumlar
Haber Yazılımı