Haber Detayı
17 Şubat 2017 - Cuma 08:40 Bu haber 7283 kez okundu
 
YGS Sınavına Girecek Öğrenci ve Velilere Uyarı
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa KONUK, 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak YGS’ye (Yükseköğretime geçiş sınavı) girecek öğrencilere başarı dileklerini ileterek, sınava yönelik açıklamalarda bulundu.
Eğitim-Kültür Haberi
YGS Sınavına Girecek Öğrenci ve Velilere Uyarı

BEYŞEHİR - 12 Mart’ta Beyşehir’de ilk yapılacak YGS’ye ilçede 2 bin 464 adayın gireceğini ve ilçe merkezinde 8 farklı sınav merkezi olan okulda sınavın yapılacağını belirten Konuk, “Artık ilçemizdeki öğrencilerimiz YGS için ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacaklardır ''dedi. 

12 Mart’ta yapılacak YGS’de adayların gireceği sınav merkezi olan okulların ise SÜ Ali Akkanat Kampüsü’ndeki yüksekokul ve fakülteler ile Ali Akkanat Anadolu Lisesi, Beyşehir Anadolu Lisesi, Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Seyfettin Süleyman Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beyşehir Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi olarak belirlendiği açıklandı.

Konuk; Sınava bir aydan az bir süre kaldı. Sınav giriş belgesi sınavdan 10 gün önce ÖSYM AİS’de (Aday işlemleri sistemi) yayınlanacaktır. Nüfus müdürlüğü önceden "yeni kimlik kartı" üzerine önemli bir açıklama yapmıştı. Açıklamaya göre öğrenciler yeni kimlik kartı olmadan sınava girebilecekler. Sınav saat 10.00’da başlayacak olup sınavın süresi 160 dakikadır. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi öğrencilere 09.45’ten önce okul içinde olmaları gerektiğini söyledi. Zira, saat 09:45’ten sonra okul kapıları kapanacak ve öğrenci alınmayacak. Bu hususa öğrencilerimiz özellikle dikkat etmelidirler. Öğrencinin yanında T.C. vatandaş kimliği olması gerekiyor. O kimlikte T.C. numarası olması zorunludur. Kimliğin yanında sınav giriş belgesi bulunması gerekiyor.

12 Mart Pazar günü binlerce öğrencinin gireceği Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına sayılı günler kaldı. Öğrencilerimiz, son hazırlıklarını yapacakları çalışmalarını toparlayacakları günlere girdiler. Bu günlerde öğrencilerimizin sınava kadar olan süreyi verimli bir şekilde kullanmaları, sınavda başarılı olmalarını sağlayacaktır. Öğrencilerimiz bu sınavın hayati bir önem taşımadığını, alacakları sonucun onların çalışmalarını yansıttığını unutmamalıdırlar. Eğer iyi bir sonuç almak istiyorlarsa öğrencilerimizin çalışmalarını buna göre yönlendirmeleri gerekir.

Öğrencilerimiz bu süreçte ebeveynlerinin desteğine ihtiyaç duyacakları için ailelerinde dikkat etmeleri gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. Özellikle, sınav dönemlerinde öğrencilerimize karşı anlayışlı yaklaşmaları, onlara yapacakları en büyük iyilik olacaktır. Ancak, bu her şeye evet demek ya da dünyanın etrafında döndüğünü htirecek davranışlar olmamalıdır. Çünkü önemli olan özellikle sınav dönemlerinde öğrencilerimize gösterdiğimiz anlayışın ekstra bir anlayış değil, sadece hayatlarını kolaylaştıracak verimli bir yıl geçirmelerini sağlamaktır.

12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak olan sınavda öğrencilerimize başarılar diliyor, sınava girecek tüm adaylarımıza başarı ve zihin açıklığı temenni ediyorum” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Konuk, mesajında “onları bu sınava hazırlayan anne, baba ve öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: YGS, Sınavına, Girecek, Öğrenci, ve, Velilere, Uyarı,
Yorumlar
Haber Yazılımı