Haber Detayı
17 Şubat 2017 - Cuma 10:14 Bu haber 5631 kez okundu
 
Cipslik Patates Üreticisinin Mağduriyeti Giderildi
BEYŞEHİR - Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, cipslik patates üretimi yapan çiftçinin yaşadığı mağduriyetinin giderilmesinden dolayı ilçe yöneticilerine ve ilgililere teşekkür etti.
Ekonomi Haberi
Cipslik Patates Üreticisinin Mağduriyeti Giderildi

BEYŞEHİR - Ağralı, yaptığı açıklamada, Beyşehir ilçe genelinde geride kalan 2016 yılında  yaklaşık 4 bin dekarlık alanda  cipslik patates ekimi yapıldığını belirtti. Beyşehir’de cipslik patates ekimi yapan 179 çiftçinin olumsuz hava şartları ve tohum etkenlerinden dolayı verim kaybı yaşadığını ve yüzde 50 oranında zarar gördüğünü bildiren Ağralı, yaşanan bu durumun da Torku Bölge Temsilciliği’nce hazırlanan raporla tespit edildiğini hatırlattı.

Raporun ardından dün itibariyle üreticilerin mağduriyetinin önemli ölçüde giderildiğini ve çetin geçen kış döneminde ellerinden tutulduğunu vurgulayan Ağralı, “Bu konunun tesbiti, duyurulması ve çiftçi mağduriyetinin giderilmesinde, başta İlçe Kaymakamımız Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanımız Murat Özaltun ve AK Parti İlçe Başkanımız Mustafa Şenol olmak üzere Torku Genel Müdürü Yavuz Erence’ye, Bölge Müdürlüğü ve personeline Beyşehir çiftçileri adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: Cipslik, Patates, Üreticisinin, Mağduriyeti, Giderildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı