Haber Detayı
24 Haziran 2020 - Çarşamba 11:00 Bu haber 4765 kez okundu
 
Yavrusu öldürülen köpeğin gözyaşları
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, sokak üzerinde biri ölü, diğeri yaralı vaziyette bulduğu yavrularını kanlar içerisinde gören anne köpeğin yavrularını koklayıp ağlaması üzerine evlerinden dışarıya çıkan mahalle sakinleri üzücü ve iç burkucu bir manzarayla karşılaştı.
Yaşam Haberi
Yavrusu öldürülen köpeğin gözyaşları

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, sokak üzerinde biri ölü, diğeri yaralı vaziyette bulduğu yavrularını kanlar içerisinde gören anne köpeğin yavrularını koklayıp ağlaması üzerine evlerinden dışarıya çıkan mahalle sakinleri üzücü ve iç burkucu bir manzarayla karşılaştı.

Yavruların şiddet uygulanarak bu hale getirildiğini düşünen mahalle sakinleri ise yaşanan duruma tepki gösterdi.
Yeni Mahalle, 41316 Sokak’ta oturan mahalle sakinleri, akşam saatlerinde anne bir köpeğin kanlar içerisindeki iki yavrusunun başında ağlama sesleri duyması üzerine sokağa indi.

Yavrulardan birinin öldüğünü, diğerinin de yaralı olduğunu gören mahalle sakinleri durumu polise ve zabıta ekiplerine bildirdi. Adrese belediye veterineri de çağrıldı. Yapılan muayene neticesinde yavrulardan birinin hayatta olmadığı, diğerinin ise yaralı olduğu belirlendi. Yavruların işkence edilerek mi öldürüldüğü ya da yoldan geçen bir aracın mı çarptığının belirlenebilmesi için yol üzerinde inceleme yapan polis ve zabıta ekipleri, ölü yavruyu yoldan kaldırırken, yaralı köpeğin ise tedavi edilmek üzere Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne gönderildiği öğrenildi. Anne köpeğin ve diğer yavrusunun ise barınağa konulduğu öğrenildi.


Mahalle sakinlerinden Ali Keçeci, yaptığı açıklamada, sokaktan gürültü sesleri gelmesi üzerine evinden dışarıya çıktığını anlatarak, “Bir baktık ki, yavru köpeklerden birisini zaten öldürmüşler. Gerçekten o manzarayı görmek, hani içler acısı diyeyim. Annesi yavrusunu yalayıp kokluyordu. Bu hayvana bu kadar zulmü bir insan yapmaz. Öbürünün ise dilini kopartmışlar, çenesi yamuktu. Yani, Allah onları dilsiz olarak yaratmış, bizden bir şey isteyemez. Hiçbir hayvana bu şekilde eziyet etmesinler, hayvanlara şiddet olmasın istiyoruz” dedi.
Keçeci, yavru köpeklere şiddet uygulandığını düşündüklerini dile getirerek, “Araba çarpma olayı kesinlikle değil. Araba çarpmış olsa, ya arabanın yola düşen bir parçası olur, illa ki bir fren izi olur, araba çarpsa birine vurur, diğerine de çarpması imkansız bir şey. Üçüncü bir yavru daha var, o da park halindeki arabanın altına korkudan saklanmış. Muhtemelen sopayla vurulmuş. Tekmeyle ne kadar vurursan vur o hayvanı o şekle getiremezsin, dili kopmuş neredeyse. Hayvanların hali içler acısıydı. Annesi başında ağlıyordu. Onlar sokak köpeğiydi ama sokak üzerinde bir evin alt katında yuvaları vardı. Kimin yaptığını bilmiyoruz, şu kişi, bu kişi yaptı diyemeyiz. Çünkü görmedik yapanı, annesinin ağlayışına geldik biz. Kimseyi suçlayamayız. Sağolsun haber verilince polisimiz, zabıtamız ve veterinerimiz hemen geldiler, yavrularla ilgilendiler, yavrulardan birisi ölmüştü zaten, yaralı olanı tedavi için, anneyi de diğer yavrusuyla beraber barınağa götürdüler” ifadelerini kullandı.


Mahalle sakini Mustafa Tereci de, köpeğin daha önce 9 yavrusu bulunduğunu, bunları çocuklarıyla beraber süt ve biberonla besleyerek büyüttüklerini belirtirken, “İsteyenlere verdik, 3 tane yavru kalmıştı. Bunları da anneleri bazen gidiyor gelmiyordu. Akşamleyin bize misafir geldiğinde bir şey yoktu. Kızım balkona çıktığında köpeğin böyle ağladığını gördü. Gelmiş buraya yavrusunun ağzını yüzünü yalıyor, birisi ölmüş, birisini de ölmekten beter etmişler. Bir yavru ise korkudan arabanın altına saklanmış, çıkardık onu. Bu yavruların şiddet uygulanarak bu hale getirildiğini düşünüyoruz. Yaşanan bu manzara üzerine belediyeye, polise haber verdik, veteriner de geldi sağolsun ilgilendiler, gerekli işlemleri yaptılar. Anne ve diğer yavru köpeğin de aynı eziyetle karşılaşmaması için barınağa götürülmesini talep ettik, götürdüler. Diğer yaralı yavrunun akıbetini ise bilmiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Yavrusu, öldürülen, köpeğin, gözyaşları,
Yorumlar
Haber Yazılımı